Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Βitcoin ETF: Πάνω από 3 δισ. δολ. ο όγκος των συναλλαγών την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης

tags :
Βitcoin ETF: Πάνω από 3 δισ. δολ. ο όγκος των συναλλαγών την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης
Όταν τα πρώτα ETF σε προθεσμιακά bitcoin άρχισαν να τυγχάνουν διαπραγμάτευσης το 2021, ο τζίρος έφθασε περίπου τα 1 δισ.δολάρια την πρώτη ημέρα
Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα για το πρώτο spot ETF για το bitcoin στις ΗΠΑ, με δισεκατομμύρια δολάρια να αλλάζουν χέρια στην πρώτη ημέρα συναλλαγών του επενδυτικού προϊόντος.
Ειδικότερα, ο όγκος των συναλλαγών ξεπέρασε τα 3,5 δισ.δολάρια σε αξία μεταξύ των 11 ETF σε spot bitcoin που ξεκίνησαν χθες να διαπραγματεύονται στα χρηματιστήρια Nasdaq, NYSE και στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Σικάγο.
Το Grayscale Bitcoin Trust είδε τον όγκο συναλλαγών του να ξεπερνά τα 1,7 δισ.δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Αντίστοιχα, το iShares Bitcoin Trust της BlackRock έφθασαν τα 880 εκατ. δολάρια.
Ωστόσο, είναι δύσκολο να γίνει σύγκριση των σημερινών στοιχείων με τα αντίστοιχα σε κάποια άλλη ημέρα στην ιστορία των ETF. Ωστόσο, μόλις σε τρεις ώρες, το Grayscale Bitcoin Trust γνώρισε το τρίτο καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία των ETF.
Τα στοιχεία για τον όγκο συναλλαγών δεν δείχνουν τις αγορές ή τις πωλήσεις ή τις επενδυτικές εισροές. Λόγω του τρόπου με τον οποίο τα αμοιβαία κάνουν τις συναλλαγές τους, οι καθαρές ροές προς και εκτός των προϊόντων δεν θα γίνουν γνωστές πριν από την Παρασκευή.
Όταν τα πρώτα ETF σε προθεσμιακά bitcoin άρχισαν να τυγχάνουν διαπραγμάτευσης το 2021, ο τζίρος έφθασε περίπου τα 1 δισ. δολάρια την πρώτη ημέρα. Τότε, το ETF σε προθεσμιακά παρουσίασε το δεύτερο μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών στην ιστορία των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης