Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη Βρετανία: Στην Ερυθρά Θάλασσα το HMS Richmond για να αντιμετωπίσει τις απειλές των Houthis

Μεγάλη Βρετανία: Στην Ερυθρά Θάλασσα το HMS Richmond για να αντιμετωπίσει τις απειλές των Houthis
Οδεύει προς την Ερυθρά Θάλασσα για να διασφαλίσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα διατηρήσει μια ισχυρή παρουσία στην πειορχή
Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Grant Shapps ανακοίνωσε ότι το HMS Richmond, μια από τις ναυαρχίδες του πολεμικού ναυτικού του ΗΒ, «οδεύει προς την Ερυθρά Θάλασσα για να διασφαλίσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα διατηρήσει μια ισχυρή παρουσία ενόψει των επιθέσεων από τους Houthis που υποστηρίζονται από το Ιράν».
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μέρος ενός πολυεθνικού στόλου που συγκρότησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες τον περασμένο μήνα για την καταπολέμηση των επιθέσεων στη ναυτιλία στη διεθνώς ζωτικής σημασίας οδό από τους αντάρτες Houthis της Υεμένης.
Από την πλευρά τους οι Houthis δήλωσαν ότι οι επιθέσεις γίνονται σε πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, καθώς προσπαθούν να στηρίξουν τους Παλαιστίνιους.
«Με τις ΗΠΑ, θα συνεχίσουμε να ηγούμαστε στην παγκόσμια απάντηση στην κρίση και να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε ζωές και την παγκόσμια οικονομία», πρόσθεσε ο Βρετανός ΥΠΑΜ σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης