Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Απέκτησε την άδεια παραγωγής ενέργειας της ΑXPO 153 MW από φυσικό αέριο

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Απέκτησε την άδεια παραγωγής ενέργειας της ΑXPO 153 MW από φυσικό αέριο

 Εγκρίθηκε από την ΡΑΑΕΥ η τροποποίηση της άδειας

Την άδεια παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο και με εναλλακτικό καύσιμο ντιζελ απέκτησε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από τον ελβετικό ενεργειακό όμιλο Axpo.

Ειδικότερα, πρόκειται για την άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμό συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο ονομαστικής ισχύος 153 MW και μέγιστης αποδιδόμενης ισχύος 153 MW, στη θέση «Πλησίον του οικισμού Κάτω Τιθορέας», της Δημοτικής Ενότητας Τιθορέας, του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας, της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, της εταιρείας με την επωνυμία «AXPO Generation Hellas Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής και Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας».

Με απόφασή της η ΡΑΑΕΥ εγκρίθηκε η τροποποίηση της άδειας ως προς την μετοχική σύνθεση της κατόχου εταιρείας, από «AXPO INTERNATIONAL S.A.» με ποσοστό 100%, σε «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.» με ποσοστό 100% . Επίσης εγκρίθηκε η μεταβολή της επωνυμίας της κατόχου εταιρείας από «AXPO Generation Hellas Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής και Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας» με δ.τ. «AXPO Gen Hellas A.E.» σε «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Μ.Α.Ε.» και η αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης του έργου, ήτοι μέσω Ιδίων Κεφαλαίων της μετόχου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης