Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Υποτονικό ξεκίνημα, ξεχωρίζουν Τέρνα Ενεργειακή, Intrakat

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Υποτονικό ξεκίνημα, ξεχωρίζουν Τέρνα Ενεργειακή, Intrakat
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Τρέχει η δημόσια εγγραφή της Orilina AEEAΠ για την εισαγωγή των μετοχών στο Χ.Α., μάλλον αύριο ανοίγει το βιβλίο προσφορών για τη διάθεση του 10% της HelleniQ Energy και δεν αποκλείεται να πάει και λίγο παραπάνω το ποσοστό, ενώ παίρνει σειρά το εταιρικό ομόλογο της Ideal και φυσικά η μεγάλη εισαγωγή του Ελ.Βενιζέλος. Η είσοδος αυτή θα δώσει άλλο αέρα στο χρηματιστήριο, αφού πρόκειται για μία μεγάλη εταιρεία, από τον κλάδο του τουρισμού, που είναι η ατμομηχανή της οικονομίας μας και οι εκπρόσωποι στο Χ.Α. είναι λίγοι. Χωρίς τις μετοχές της ΑΝΕΚ πλέον η αγορά και με προσαρμοσμένη τιμή οι μετοχές της Attica Group. Την Παρασκευή οι νέες μετοχές λόγω συγχώνευσης.

Με κάποια αδυναμία το άνοιγμα αν και στην Ευρώπη η τάση είναι οριακή έως ήπια ανοδική. Μικρές μεταβολές πέριξ του χθεσινού κλεισίματος τα βαριά χαρτιά. Ξεχωρίζει λίγο η Τέρνα Ενεργειακή, λόγω και του δημοσιεύματος του ΒΝ.

HELLENIQ ENERGY: Μάλλον αύριο και με τον αέρα της αναβάθμισης από τη Fitch η διάθεση του 10% που ίσως πάει και στο 12% της εταιρείας. Θα αυξηθεί η διασπορά και είναι αρκετά σημαντικό αυτό και για την εταιρεία και για το Χρηματιστήριο. Μάλλον χωρίς ιδιώτες η έκδοση και το ζητούμενο είναι να υπάρξει τιμή πάνω από 7 ευρώ. Δηλαδή το discount να μην είναι μεγάλο. Θα εξαρτηθεί φυσικά από τη σημερινή πορεία της μετοχής. Με άνοδο 0,81% και στα 7,51 ευρώ η μετοχή.

LAMDA DEV.: Πρέπει να ξεπεράσει τα 7 ευρώ για να πούμε ότι έχει κάνει σημαντική κίνηση και έχει σπάσει κρίσιμες αντιστάσεις. Ωστόσο, βλέπουμε βελτιωμένη συμπεριφορά και μάλλον το κλειδί είναι σε αυτά που είπε στο Λονδίνο και έχουμε σε ξεχωριστό θέμα. Είπε ότι οι τιμές ανεβαίνουν και μπορεί αυτό να φέρει πρόσθετη αξία 1 δισ. ευρώ αν ανέβει 1.000 ευρώ η τιμή ανά τετραγωνικό. Μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε αυτήν την αύξηση γιατί ήδη γίνονται πωλήσεις στη γύρω περιοχή με υψηλότερες τιμές. Στο +0,51% η μετοχή στα πρώτα λεπτά.

INTRAKAT: Βάζουν πολλά λεφτά οι εφοπλιστές και φαίνεται και στην πορεία της μετοχής και φυσικά στην πορεία του ομίλου. Ακόμα δεν πήραν, που λέει ο λόγος, την Άκτωρ και έβαλαν πάνω από 80 εκατ. ευρώ. Ξεχωρίζει σήμερα από τα μικρομεσαία και ενισχύεται 3,58% και είναι και σε νέο υψηλό. Στα 3,62 ευρώ. Στα 580 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

ΑΚΡΙΤΑΣ: Στην Κύρια Αγορά από σήμερα. Νομίζουμε πως άργησε να κάνει την αίτηση, γι’αυτό και η απόφαση βγήκε χθες. Με τη δημοσίευση του εξαμήνου αν είχε γίνει θα είχε βγει νωρίτερα, γιατί με τη διαγραφή δανείων τα ίδια κεφάλαια είχαν γυρίσει θετικά. Το ζητούμενο είναι να αυξηθούν και οι συναλλαγές. Οι βασικοί μέτοχοι ελέγχουν περίπου το 79%. Άλλη μία εταιρεία που βγαίνει από την επιτήρηση και η στήλη έχει συχνές αναφορές στη μείωση του αριθμού των προβληματικών που βέβαια είναι θετική εξέλιξη. Υπενθυμίζεται στο εξάμηνο λόγω διαγραφής δανείων είχε καθαρά κέρδη 16,1 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια 12,3 εκατ. ευρώ. Δεν έχει κάνει ακόμα πράξη.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Στα 1,40 ευρώ και στο +1,82% με μεγάλο όγκο 40 χιλ. τεμαχίων και παρά τη χθεσινή ισχυρή άνοδο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης