Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος: Φιλοδοξία μας η μαχητική αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη - Δεν θα είμαστε ούτε αντι-ΣΥΡΙΖΑ, ούτε αντι-Κασσελάκης κόμμα

Ηλιόπουλος: Φιλοδοξία μας η μαχητική αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη - Δεν θα είμαστε ούτε αντι-ΣΥΡΙΖΑ,  ούτε αντι-Κασσελάκης κόμμα
«Δεν είναι εύκολο να φεύγεις από ένα χώρο που έχεις υπηρετήσει επί 22 χρόνια, αλλά αισθάνομαι ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος», τόνιαε ο Ν. Ηλιόπουλος
Σχετικά Άρθρα
«Δεν θα είμαστε ούτε αντι-ΣΥΡΙΖΑ ούτε αντι-Κασσελάκης κόμμα. Αυτή τη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει μπάλα μόνος του, δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε κρίση και φθορά απαξίωσης, το ΠΑΣΟΚ είναι καθηλωμένο. Η φιλοδοξία μας είναι να ασκήσουμε σοβαρή, τεκμηριωμένη και μαχητική αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος.
Ο κ. Ηλιόπουλος μιλώντας στο mega για τη νέα Κουνοβουλευτική Ομάδα των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αφού σημείωσε πως «δεν είναι εύκολο να φεύγεις από ένα χώρο που έχεις υπηρετήσει επί 22 χρόνια, αλλά αισθάνομαι ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος», αναφέρθηκε στην ονομασία και εξήγησε γιατί επικράτησε το «Νέα Αριστερά».
Όπως είπε, είχε πέσει στο τραπέζι και το όνομα της «Οικολογικής Αριστεράς», «υπήρχαν αρκετές προτάσεις. Σκεφτόμασταν το «Νέα Αριστερά», σκεφτόμασταν κάτι που να έδινε οικολογικό στίγμα και στο όνομα, γι’ αυτό και το πράσινο (στο λογότυπο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας)».

Για ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα πως η διάσπαση εντός του ΣΥΡΙΖΑ στρέφει την κοινωνία προς τα δεξιά, δήλωσε πως «είναι απολύτως φυσιολογικό αυτό που λέει ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν αποχωρήσαμε μόνο επειδή υπήρχαν πολιτικές διαφωνίες, αποχωρήσαμε γιατί στο τέλος της ημέρας δεν μπορούσε να υπάρξει συνύπαρξη με κάποιον που σε χαρακτηρίζει Πέμπτη Φάλαγγα ή εσωτερικό εχθρό».
«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν διανοήθηκε ποτέ να χαρακτηρίσει κάποιον Πέμπτη Φάλαγγα, όπως ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα είμαστε ούτε αντι-ΣΥΡΙΖΑ ούτε αντι-Κασσελάκης κόμμα», πρόσθεσε.
Υπογράμμισε ότι «την ημέρα που ανακοινώσαμε την αποχώρησή μας υπήρξε επίθεση ότι αποχωρούμε, γιατί το ζήτημα είναι οι καρέκλες, ενώ την ίδια στιγμή ο Στέφανος Κασσελάκης παραδέχτηκε ότι μας πρότεινε θέσεις και αξιώματα μέσα στην αξιωματική αντιπολίτευση που δεν δεχτήκαμε. Πέρα από τις θέσεις και τα αξιώματα υπάρχουν πρόγραμμα, θέσεις και αξίες».
«Όταν τη διαφορετική γνώμη, εκτίμηση και άποψη τη βαφτίζεις υπονόμευση και εσωτερικό εχθρό, τότε φοβάμαι ότι δεν έχει κλείσει ο κύκλος. Έχει φτιαχτεί μία μεθοδολογία αρένας που κάθε 15-20 μέρες ζητάει αίμα», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης