Τελευταία Νέα
Πολιτική

Kαι εγένετο «Νέα Αριστερά» - Αποκαλυπτήρια για το όνομα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των 11 πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Kαι εγένετο «Νέα Αριστερά» - Αποκαλυπτήρια για το όνομα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των 11 πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
Οι συνειρμοί είναι εύλογοι...
Τo όνομα «Νέα Αριστερά» θα χρησιμοποιεί η νέα κοινοβουλευτική ομάδα των αποχωρήσαντων «11» από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Φυσικά, οι συνειρμοί με το Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, ελληνικό πολιτικό κόμμα της Αριστεράς που ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 1990 ύστερα από τη διάσπαση του ΚΚΕ, είναι εύλογη.
Τότε, οι αιτίες της διάσπασης εντοπίζονταν στην γενικότερη πολιτική κρίση της Αριστεράς και του Κομμουνισμού, την κατάρρευση των χωρών του ανατολικού μπλοκ και τη συμμετοχή του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου.
Τώρα οφείλονται… στον Κασσελάκη… και στην υποτιθέμενη δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ.
«Θα έχουμε όνομα με πολιτικό περιεχόμενο.
Capturedsasdsadsa.JPG


H εκδήλωση

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε πως «Σήμερα κάνουμε μία νέα αρχή για την αξιοπρέπειά μας, τις ζωές μας και ξέρετε ότι δεν ήταν εύκολο για κανέναν από εμάς. Εύκολο είναι αυτό που υπηρετεί η συνείδησή σου και σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή για τη συνείδησή μας, τον κόσμο της εργασίας, για να δυναμώσει η θέση του εργαζόμενου, να υπάρχει μια νέα οικολογική πρόταση στη χώρα. το πρώτο βήμα είναι η ΚΟ που ανακοινωνουμε με επικεφαλής έναν άνθρωπο μες συγκρότηση, πολιτικό ήθος και ύφος, που μας κάνει όλους και όλες περήφανους/ες που είναι μπροστά μας. Το πρώτο βήμα πρέπει να πορευτεί με αυτό που θα κινητοποιήσει τους αριστερούς που είναι στην αδράνεια. Να δημιουργήσουμε ένα πλειοψηφικό δυναμικό ρεύμα. Θα το πετύχουμε»

Από την πλευρά του, ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε: «Αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με την κυριαρχία της ΝΔ» σημείωσε στην παρέμβαση του ο Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας πως «δεν θα δεχθούμε ούτε την στασιμότητα, ούτε τον εκφυλισμό» αφού «σε κανέναν δεν αξίζει να είναι εγκλωβισμένος σε μία κοινωνία χαμηλών προσδοκιών».
Σημείωσε ότι «θα δημιουργήσουμε μια πολιτική δύναμη που δεν θα φοβάται να μαθαίνει» προκειμένου «να μιλήσουμε ριζοσπαστικά, οικολογικά, φεμινιστικά».
Αναφερόμενος στην θέση της νέας Κ.Ο στον πολιτικό χάρτη είπε πως «δεν συμβιβαζόμαστε με αυτό τον χάρτη» επισημαίνοντας πως «η πολιτική μπορεί να γίνει αλλιώς να γίνει υπόθεση των πολιτών και της κοινωνίας».

«Έχουμε θετική προσέγγιση στον παρελθόν μας» επισήμανε στην δική του ομιλία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημειώνοντας πως «είμαστε εδώ για να παράγουμε πολιτική» και τονίζοντας την αναγκαιότητα για αντιπαράθεση με την κυβέρνηση της Ν.Δ.
Σημείωσε πως «δεν επιδιώκουμε καν να είμαστε στρατηγοί» αλλά «καλούμε τον κόσμο να οργανωθεί και να πάρει πρωτοβουλίες».

Με τη σειρά του, ο Αλέξης Χαρίτσης, πρόεδρος της νέας Κ.Ο. πήρε τον λόγο και μίλησε για την ανάγκη για μια «Νέα Αριστερά» περιγράφοντας με τον τρόπο αυτό το όνομα του νέου φορέα των «11».
Όπως είπε: «Η Αριστερά στη χώρα μας κινδυνεύει από ιστορική απαξίωση».
Τόνισε πως: «Μπροστά μας δημιουργείται κάτι καινούριο και ελπιδοφόρο και μας γεμίζει με χαρά αλλά και μεγάλη ευθύνη.
Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα και κανένα ταξίδι δεν ξεκινάει από το μηδέν. Η νέα μας κοινοβουλευτική ομάδα αποτελείται από ανθρώπους με ξεχωριστή διαδρομή.
Συναντηθήκαμε με την Αριστερά στην διακυβέρνηση της χώρας και δεν απαρνιόμαστε αυτό που υπήρξαμε. Είμαστε περήφανοι γιατί βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια.
Περήφανοι για τις τομές στην εργατική πολιτική. Για την καταπολέμηση ανισοτήτων. Για την ιθαγένεια στα παιδιά των εταναστών. Για την συμφωνία των Πρεσπών. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από όσα καταφέραμε.
Στεκόμαστε και αυτοκριτικά σε αυτά που ανεχτήκαμε και υποτιμήσαμε ή δεν καταφέραμε να πετύχουμε».
Είπε μεταξύ άλλων πως: «Θέλουμε να αλλάξουμε τις ζωές των ανθρώπων τώρα και όχι στην Δευτέρα Παρουσία». Εξήγησε ακόμα ότι «η μεγάλη πρόκληση είναι να φτιαχτεί ένα νέο υπόδειγμα πολιτικής μακριά από αρχηγισμούς και ηγεμονισμούς. Έχουμε πει ότι δεν ανακοινώνουμε ένα νέο κόμμα αλλά ένα νέο εγχείρημα».
Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκρότηση του νέου κόμματος αναμένεται σε δεύτερο χρόνο. Βέβαια οι διεργασίες έχουν ήδη αρχίσει, ενώ οι εξελίξεις είναι βέβαιο πως θα προηγηθούν των ευρωεκλογών.

Οι «11»

Υπενθυμίζεται πως η σύνθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας περιλαμβάνει αφενός τους 9 της κίνησης 6+6 και αφετέρου τους 2 της Ομπρέλας.
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους: Αναγνωστόπουλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ηλιόπουλο Νάσο, Τζανακόπουλο Δημήτρη, Τζούφη Μερόπη, Φερχάτ Οζγκιούρ, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτση Αλέξη, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Πέτη Πέρκα.
Η ομάδα των 11 έχει αποφασίσει τον ορισμό του βουλευτή Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση ως προέδρου της νέας ΚΟ, των Νάσου Ηλιόπουλου και Ευκλείδη Τσακαλώτου ως Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων και της Πέτης Πέρκας ως Γραμματέα της ΚΟ.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο πολιτικό Γραφείο της Θεανώς Φωτίου αποφασίστηκε μια σειρά δημοσίων εκδηλώσεων που -στο πλαίσιο και της συζήτησης του προϋπολογισμού- θα αποτυπώνουν ένα συνεκτικό σχέδιο για μια προοδευτική, οικολογική, αριστερή εναλλακτική πρόταση για την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης