Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η θανατηφόρα παραλλαγή στο UAV Καμικάζι «Geran-2» - Το γιγάντιο θερμοβαρικό φορτίο φέρνει ολική καταστροφή

Η θανατηφόρα παραλλαγή στο UAV Καμικάζι «Geran-2» - Το γιγάντιο θερμοβαρικό φορτίο φέρνει ολική καταστροφή
Στην Ουκρανία, ανησυχία προκαλούν πληροφορίες για εκσυγχρονισμένη έκδοση του drone καμικάζι «Geran-2» με θερμοβαρική κεφαλή
Μια σημαντική βελτίωση σημειώθηκε πρόσφατα στο UAV "kamikaze" "Geran-2", που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση χτυπημάτων. Μία από τις βασικές καινοτομίες είναι η ενσωμάτωση μόντεμ LTE με κάρτες SIM από τον χειριστή Kyivstar στα συστήματα καθοδήγησης των drones.
Τα μόντεμ LTE παρέχουν μια σύνδεση 4G "αλυσίδας/θέσης" σε σταθμούς βάσης που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής πτήσης του drone. Αυτό επιτρέπει στους χειριστές να ελέγχουν εξ αποστάσεως τα UAV μέσω προσωρινών ασφαλών διευθύνσεων IP, να λαμβάνουν πληροφορίες τηλεμετρίας και να μεταδίδουν εντολές ραδιοελέγχου.
Ένα τέτοιο σύστημα ελέγχου είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν τα κανάλια ραδιοπλοήγησης GPS καταστέλλονται από ηλεκτρονικό πόλεμο (EW) στη ζώνη L.
Σε τέτοιες συνθήκες, ο εχθρός αναγκάζεται να απενεργοποιήσει τα ανοίγματα του σταθμού βάσης για να αποτρέψει τη χρήση του UAV Geranium-2.
Μια άλλη σημαντική βελτίωση του Geranium-2 είναι η εγκατάσταση αισθητήρων καθοδήγησης θερμικής απεικόνισης, που καθιστά δυνατή τη διεξαγωγή οπτικο-ηλεκτρονικής αναγνώρισης πίσω από τις γραμμές του εχθρού. Στην Ουκρανία, ανησυχία προκαλούν πληροφορίες για εκσυγχρονισμένη έκδοση του drone καμικάζι «Geran-2» με θερμοβαρική κεφαλή. 
01_325_1.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης