Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φινλανδία κατά Ρωσίας: Ζήτημα εθνικής ασφάλειας η εισροή αιτούντων άσυλο

Φινλανδία κατά Ρωσίας:  Ζήτημα εθνικής ασφάλειας η εισροή αιτούντων άσυλο
Η Φινλανδία αναμένει ότι περισσότεροι αιτούντες άσυλο θα φτάσουν στα σύνορά της μέσω της Ρωσίας και σχεδιάζει να λάβει περαιτέρω μέτρα
Η Φινλανδία θεωρεί την εισροή αιτούντων άσυλο από τη Ρωσία ζήτημα εθνικής ασφάλειας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Petteri Orpo.
Ο Orpo δήλωσε ότι η χώρα του αναμένει ότι περισσότεροι αιτούντες άσυλο θα φτάσουν στα σύνορά της μέσω της Ρωσίας και σχεδιάζει να λάβει περαιτέρω μέτρα για να ανακόψει τη ροή, αφού έκλεισε όλα τα σημεία εισόδου εκτός από ένα τις τελευταίες εβδομάδες.
"Οι πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών από διάφορες πηγές μας λένε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι που κινούνται... Εάν αυτό συνεχιστεί, θα ανακοινωθούν περισσότερα μέτρα στο εγγύς μέλλον", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.
Περίπου 900 αιτούντες άσυλο από χώρες όπως το Αφγανιστάν, η Κένυα, το Μαρόκο, το Πακιστάν, η Σομαλία, η Συρία και η Υεμένη εισήλθαν στη Φινλανδία από τη Ρωσία τον Νοέμβριο, μια αύξηση από λιγότερο από έναν ανά ημέρα προηγουμένως, σύμφωνα με τη φινλανδική συνοριοφυλακή.
Η Φινλανδία κατηγορεί μια αλλαγή στο ρωσικό πρωτόκολλο των συνόρων για την αύξηση και κάνει λόγο για υβριδική επίθεση. Η Μόσχα έχει αρνηθεί την κατηγορία.

www.bankinews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης