Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Πολύ σκληρές μάχες στην Ουκρανία – Δεν έχει αλλάξει η πρώτη γραμμή του μετώπου

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Πολύ σκληρές μάχες στην Ουκρανία – Δεν έχει αλλάξει η πρώτη γραμμή του μετώπου
Ο Putin σχεδιάζει περισσότερο πόλεμο υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ
Για πολύ σκληρές μάχες στον πόλεμο Ουκρανίας – Ρωσίας τις τελευταίες εβδομάδες έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι η πρώτη γραμμή δεν έχει αλλάξει, δεν έχει μετακινηθεί σημαντικά.
«Βλέπουμε υψηλούς αριθμούς θυμάτων αλλά και μερικές από τις πιο έντονες μάχες του πολέμου να λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες.
Ωστόσο, η πρώτη γραμμή δεν έχει αλλάξει σημαντικά.
Επομένως, νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε διάκριση μεταξύ του ότι η πρώτη γραμμή δεν κινείται τόσο πολύ και του ότι στην πραγματικότητα διεξάγονται πολύ σκληρές μάχες» υπογράμμισε ο Stoltenberg, ο οποίος εξήρε και πάλι τη γενναιότητα των Ουκρανών στρατιωτών.

Οι Ουκρανοί θα διαπραγματευτούν

Όπως είπε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία είναι ελεύθερη να διαπραγματευτεί όποια ειρηνευτική συμφωνία επιθυμεί με τη Ρωσία, «εάν και όταν έρθει η ώρα για ειρηνευτικές συνομιλίες».
«Εναπόκειται στην Ουκρανία να κρίνει ποιοι είναι οι αποδεκτοί τρόποι τερματισμού αυτού του πολέμου.
Η δική μας ευθύνη είναι να υποστηρίξουμε την Ουκρανία και να της δώσουμε τη δυνατότητα να απελευθερώσει όσο το δυνατόν περισσότερη γη είναι δυνατόν, έτσι ώστε να τη βάλουμε στην καλύτερη δυνατή θέση, εάν και όταν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις» είπε ο Stoltenberg, τονίζοντας πως οι πόλεμοι είναι από την φύση τους απρόβλεπτοι.

Ο Putin σχεδιάζει περισσότερο πόλεμο

«Δεν έχουμε δει κάποιο σημάδι ότι ο πρόεδρος Putin σχεδιάζει μια ειρήνη.
Στην πραγματικότητα σχεδιάζει περισσότερο πόλεμο.
Έτσι, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι όσο περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη παρέχουμε στην Ουκρανία, τόσο ισχυρότερη θα είναι η θέση της στο πεδίο της μάχης και τόσο ισχυρότερη θα είναι η θέση της σε ένα πιθανό τραπέζι διαπραγματεύσεων» υποστήριξε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση πως όλοι οι Σύμμαχοι συμφωνούν ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ εν μέσω πολέμου.

Θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ

«Θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε πώς μπορούμε να φέρουμε την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ ακόμα πιο κοντά» είπε ο Stoltenberg, αναφέροντας πως η Ουκρανία θα γίνει μέλος της Συμμαχίας αφού πρώτα ολοκληρώσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα τις συστήσει η Συμμαχία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης