Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Η Παλαιστινιακή Αρχή θα πρέπει να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Γάζας και της Δυτικής Όχθης μετά τον πόλεμο – Απαγόρευση έκδοσης visas σε Εβραίους εξτρεμιστές

Biden: Η Παλαιστινιακή Αρχή θα πρέπει να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Γάζας και της Δυτικής Όχθης μετά τον πόλεμο – Απαγόρευση έκδοσης visas σε Εβραίους εξτρεμιστές
Ο Joe Biden προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εκδώσουν απαγορεύσεις εισόδου κατά των «εξτρεμιστών» που επιτίθενται κατά πολιτών στη Δυτική Οχθη
Η Παλαιστινιακή Αρχή θα πρέπει, εν τέλει, να αναλάβει την διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Όχθης μετά τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και την Hamas, γράφει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στην Washington Post το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2023.
Ο αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι δεν πρέπει να υπάρξει αναγκαστικός εκτοπισμός πολιτών από την Λωρίδα της Γάζας, ενώ η Δυτική Οχθη και η Λωρίδα της Γάζας θα πρέπει να ενωθούν υπό μία κοινή κυβερνητική δομή και τελικά υπό μία ανασυγκροτημένη Παλαιστινιακή Αρχή.
Ο Joe Biden προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εκδώσουν απαγορεύσεις εισόδου κατά των «εξτρεμιστών» που επιτίθενται κατά πολιτών στην Δυτική Οχθη.
Επισήμανε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να λάβουν μέτρα για να αποθαρρύνουν τη βία από τους εποίκους στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της «έκδοσης απαγόρευσης visa εναντίον εξτρεμιστών που επιτίθενται εναντίον αμάχων».
«Ήμουν κατηγορηματικός με τους ηγέτες του Ισραήλ ότι η εξτρεμιστική βία κατά των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη πρέπει να σταματήσει και ότι όσοι διαπράττουν τη βία πρέπει να λογοδοτήσουν.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να κάνουν τα απαραίτητα βήματα».
Ο Biden αναφέρθηκε επίσης στον αυξανόμενο αντισημιτισμό μετά τις επιθέσεις της Hamas της 7ης Οκτωβρίου, γράφοντας ότι οι εβραϊκές οικογένειες ανησυχούν μήπως γίνουν στόχος στο σχολείο, ενώ φορούν σύμβολα της πίστης τους στο δρόμο ή σε οποιαδήποτε στιγμή στην καθημερινότητά τους.
Την ίδια στιγμή, πάρα πολλοί Μουσουλμάνοι Αμερικανοί, Αραβοαμερικανοί και Παλαιστίνιοι Αμερικανοί, και τόσες άλλες κοινότητες, είναι εξοργισμένοι και β, φοβούμενοι την αναζωπύρωση της ισλαμοφοβίας και της δυσπιστίας που είδαμε μετά την 11η Σεπτεμβρίου.
«Στους επόμενους μήνες, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διπλασιάσουν τις προσπάθειές μας για τη δημιουργία μιας πιο ειρηνικής, ολοκληρωμένης και ευημερούσας Μέσης Ανατολής», συνέχισε ο Biden.
«Καθώς προσπαθούμε για την ειρήνη, η Γάζα και η Δυτική Όχθη θα πρέπει να επανενωθούν κάτω από μια ενιαία δομή διακυβέρνησης, τελικά κάτω από μια αναζωογονημένη Παλαιστινιακή Αρχή, καθώς όλοι εργαζόμαστε για μια λύση δύο κρατών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης