Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Jumbo: Αύξηση πωλήσεων 5% τον Οκτώβριο 2023, +16% στο 10μηνο - Μειώσεις τιμών σε 9.000 κωδικούς

tags :
Jumbo: Αύξηση πωλήσεων 5% τον Οκτώβριο 2023, +16% στο 10μηνο - Μειώσεις τιμών σε 9.000 κωδικούς
Ως ημερομηνία αποκοπής της έκτακτης χρηματικής διανομής έχει οριστεί η Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023
Αύξηση 5% σημείωσαν οι πωλήσεις της Jumbo τον Οκτώβριο.
Όπως αναφέρει η εισηγμένη, «η ειλικρινής και συστηματική προσπάθεια του Ομίλου JUMBO, με στόχο να γεφυρώσει το χάσμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στις τιμές των προϊόντων και τα εισοδήματα των καταναλωτών, αποδεδειγμένα πλέον αποδίδει καρπούς.

Ήδη μέχρι σήμερα, έχουν μειωθεί οι τιμές σε 9.000 κωδικούς προϊόντων του Ομίλου JUMBO, γεγονός που έχει σταθεροποιήσει την πτωτική καταναλωτική τάση -παρά τις συνεχιζόμενες εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές και γεωπολιτικές συνθήκες.
Κατά τον μήνα Οκτώβριο 2023, οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου JUMBO κατέγραψαν αύξηση +5% περίπου. Για το 10μηνο του 2023, οι πωλήσεις του Ομίλου, εμφανίζονται αυξημένες κατά +16% περίπου επίδοση υψηλότερη από την εκτίμηση της Διοίκησης για την αύξηση των ετήσιων πωλήσεων κατά +12% περίπου.
Σε μια περίοδο που οι πολυεθνικές εισαγωγικές εταιρείες, εμφανίζουν ακόμα φαινόμενα αναστολής ως προς την προσαρμογή τους, σε επίπεδα τιμών συμβατά με την πορεία των εισοδημάτων των Ελλήνων καταναλωτών, η στρατηγική επιλογή JUMBO για μείωση των τιμών προ-τοποθετούμενη στα μελλούμενα, βρίσκει εντυπωσιακή απήχηση στους καταναλωτές στην Ελλάδα αλλά και σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος κτίζοντας άρρηκτους δεσμούς με τον χειμαζόμενο καταναλωτή, συνεχίζει ο όμιλος.
Η Διοίκηση θα συνεχίσει να ενημερώνει εγκαίρως και αδιαλείπτως την επενδυτική κοινότητα για την πορεία των οικονομικών μεγεθών.

Αναλυτικά η πορεία των πωλήσεων Οκτωβρίου 2023:

Ελλάδα: Τον Οκτώβριο του 2023, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά +4% περίπου. Συνολικά για το 10μηνο του έτους 2023, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση κατά +17% περίπου σε σχέση με το 2022.
Υπενθυμίζεται ότι λόγω του πρωτοφανούς πλημμυρικού φαινομένου στις αρχές Σεπτεμβρίου, το ένα από τα δύο καταστήματα στη Λάρισα και το κατάστημα στην Καρδίτσα παραμένουν κλειστά με σκοπό την πλήρη αποκατάσταση και επαναλειτουργία τους.
Κύπρος: Οι πωλήσεις των καταστημάτων κατά τον Οκτώβριο του 2023, ήταν μειωμένες κατά -5% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα όταν όμως είχε καταγραφεί εκρηκτική υπερ-απόδοση μεγεθών. Συνολικά οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο για το 10μηνο του 2023 είναι αυξημένες κατά +13% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Βουλγαρία: Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +3% περίπου τον Οκτώβριο του 2023, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις στη Βουλγαρία για το 10μηνο του 2023 είναι αυξημένες κατά 14% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σημειώνεται ότι στις 8 Νοεμβρίου, ξεκίνησε επισήμως τη λειτουργία του το νέο μισθωμένο υπερκατάστημα στο κέντρο του Plovdiv.
Ρουμανία: Οι πωλήσεις του δικτύου καθώς και του ηλεκτρονικού καταστήματος (www.e-jumbo.ro) σημείωσαν αύξηση της τάξης του +14% περίπου τον Οκτώβριο του 2023, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις στη Ρουμανία για το 10μηνο του 2023 είναι αυξημένες κατά +16% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σημειώνεται ότι μέσα στον Οκτώβριο ξεκίνησε με επιτυχία η λειτουργία του νέου ιδιόκτητου υπερκαταστήματος στην πόλη Iasi (Ρουμανία).

Καταβολή Έκτακτης Χρηματικής Διανομής

Όπως έχει ανακοινωθεί, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση μετόχων του Ομίλου JUMBO ενέκρινε στις 18 Οκτωβρίου την πρόταση της διοίκησης για έκτακτη χρηματική διανομή συνολικού ποσού EUR 200.008.000,00 από φορολογηθέντα και μη διανεμηθέντα κέρδη προηγούμενων χρήσεων, που αντιστοιχεί σε ποσό μικτό 1,47 Ευρώ ανά μετοχή.
Ως ημερομηνία αποκοπής της έκτακτης χρηματικής διανομής έχει οριστεί η Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023. Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής της έκτακτης χρηματικής διανομής στους δικαιούχους αυτής έχει οριστεί η Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης