Τελευταία Νέα
Speculator

Η εταιρία που διακωμωδεί το Οικονομικό Ημερολόγιο και μοιράζει stock options που την οδηγούν σε ζημιές

Η εταιρία που διακωμωδεί το Οικονομικό Ημερολόγιο και μοιράζει stock options που την οδηγούν σε ζημιές
Στο πλαίσιο της παρωδίας αυτής η εισηγμένη CPI ξεπέρασε εαυτόν
Σε παρωδία έχει εξελιχθεί το περίφημο οικονομικό ημερολόγιο που ανακοινώνουν οι εισηγμένες με σκοπό να ενημερώσουν για τις ημερομηνίες που θα λάβουν χώρα σημαντικά γεγονότα όπως η Γενική Συνέλευση και η ανακοίνωση οικονομικών καταστάσεων.
Στο πλαίσιο της παρωδίας αυτής η εισηγμένη CPI ξεπέρασε εαυτόν ανακοινώνοντας μέσω του ΧΑ το Οικονομικό Ημερολόγιο στις 16:56 της 31ης Οκτωβρίου και 34 λεπτά μετά εξέδωσε ανακοίνωση για τα οικονομικά αποτελέσματα της ετήσιας χρήσης που έληξε τον Ιούνιο του 2023!!!!

Λίγο αργότερα δημοσιεύτηκε και στο ΧΑ η οικονομική κατάσταση χρήσης η οποία σημειωτέον έγινε την τελευταία ημέρα της προθεσμίας που ορίζει η νομοθεσία.

Η CPI στην ανακοίνωσή της διαφήμισε ότι παρουσίασε «για 3η συνεχόμενη οικονομική χρονιά αύξηση στα έσοδα τα οποία διαμορφώθηκαν στα 18,55 εκ. ευρώ έναντι 18 εκ. ευρώ με την συμμετοχή των υπηρεσιών στα έσοδα σταθερή στο 23%».
Επίσης ότι ήταν «σταθερή η εικόνα στην λειτουργική κερδοφορία με το Adjusted EBITDA να διαμορφώνεται στα 1,049 εκ. ευρώ» και ότι «O δείκτης EBITDA έχει επιβαρυνθεί με το κόστος των δικαιωμάτων προαίρεσης (stock options) το οποίο υπολογίζεται στα 219.044 ευρώ για την τρέχουσα χρήση».

Τα υπόλοιπα όμως τα ξέχασε.
Ξέχασε να πει ότι το καθαρό αποτέλεσμα μετά από φόρους ήταν ζημιογόνο κατά 122 χιλιάδες επειδή πολύ απλά τα στελέχη που τη διοικούν και είναι μέτοχοι έλαβαν stock options.
Δηλαδή για να «επιβραβευτούν» οι ίδιοι μοίρασαν ζημίες στους υπόλοιπους μετόχους και φυσικά στους μετόχους της μειοψηφίας.
Θα πρέπει να ληφθεί υπό όψιν ότι τα μέλη του ΔΣ της εταιρίας έλαβαν και αμοιβές μεικτές (περιλαμβανόμενων των εισφορών) 257 χιλιάδες ευρώ.
Ουσιαστικά δηλαδή η διοίκηση μέσω αμοιβών και παροχών εξαϋλώνει το όποιο παραγόμενο αποτέλεσμα της εταιρίας.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης