Τελευταία Νέα
Διεθνή

Budanov (Επικεφαλής στρατιωτικών πληροφοριών Ουκρανίας): Τα αμερικανικά τεθωρακισμένα Abrams δεν θα αντέξουν πολύ στο μέτωπο

Budanov (Επικεφαλής στρατιωτικών πληροφοριών Ουκρανίας): Τα αμερικανικά τεθωρακισμένα Abrams δεν θα αντέξουν πολύ στο μέτωπο
Ο Kyrylo Budanov αναγνώρισε τα σαφή πλεονεκτήματα του ρωσικού στρατού, σημειώνοντας ότι η μάχη με τα αεροσκάφη της Ουκρανίας απέναντι στα συστήματα αεράμυνας της Ρωσίας είναι «πολύ δαπανηρή και αναποτελεσματική»
Τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams που αναμένει η Ουκρανία «δεν θα έχουν πολύ ζωή» στο μέτωπο, δήλωσε ο επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Kyrylo Budanov σε συνέντευξή του στην πύλη Warzone.
«Τα άρματα μάχης Abrams πρέπει να χρησιμοποιηθούν σε πολύ συγκεκριμένες, καλά προετοιμασμένες επιχειρήσεις, γιατί αν χρησιμοποιηθούν στην πρώτη γραμμή και απλώς σε συνδυασμένες μάχες όπλων, τότε δεν θα επιβιώσουν για πολύ στο πεδίο της μάχης».
Ο επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών Kyrylo Budanov ανέφερε ότι οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς ATACMS που αναμένονται από την ουκρανική διοίκηση «δεν θα αλλάξουν την κατάσταση» στο μέτωπο.
Κατά τη γνώμη του, η Ουάσιγκτον πρέπει να προμηθεύσει «τουλάχιστον εκατοντάδες» από αυτά τα όπλα για να επιτύχει θετικό αποτέλεσμα για το Κίεβο.

Ο Kyrylo Budanov αναγνώρισε τα σαφή πλεονεκτήματα του ρωσικού στρατού, σημειώνοντας ότι η μάχη με τα αεροσκάφη της Ουκρανίας απέναντι στα συστήματα αεράμυνας της Ρωσίας είναι «πολύ δαπανηρή και αναποτελεσματική».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden ανακοίνωσε ότι τα πρώτα αμερικανικά τανκς Abrams θα φτάσουν στην Ουκρανία την επόμενη εβδομάδα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποσχέθηκαν να προμηθεύσουν το Κίεβο με 31 μάχιμες μονάδες Abrams.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, η πρώτη παρτίδα θα αποτελείται από δέκα τανκς.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε επίσης τη μεταφορά βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης