Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριστικό τέλος στην αντεπίθεση των Ουκρανών σε 20 μέρες – Η νίκη της Ρωσίας θα είναι στρατηγική ήττα του ΝΑΤΟ

Οριστικό τέλος στην αντεπίθεση των Ουκρανών σε 20 μέρες –  Η νίκη της Ρωσίας θα είναι στρατηγική ήττα του ΝΑΤΟ
Στις αρχές Αυγούστου, ο εχθρός απέχει τόσο πολύ από την επίτευξη των στόχων του όσο και στις αρχές Ιουνίου
Σχετικά Άρθρα
Έχουν περάσει δύο μήνες από την έναρξη της αντεπίθεσης των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στο μέτωπο της Zaporizhia και η εικόνα είναι το ίδιο βαλτωμένη, όπως τον Ιούνιο όταν και είχε ξεκινήσει.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας άλλαξαν τακτική και βασίστηκαν σε μεγάλες επιθέσεις αλλά και αυτές απέτυχαν.
Μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ο ουκρανικός στρατός είχε ξαναρχίσει να διεξάγει επιθέσεις μεγάλης κλίμακας, αλλά οι αμυντικές θέσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ήταν πολύ ισχυρές για να διασπαστούν.

Η Ουκρανία δεν πέτυχε απολύτως κανένα στόχο

Ο Boris Rozhin, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, είπε ότι ο στόχος των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας για το καλοκαίρι ήταν να διασχίσουν τη Μελιτόπολη, το Berdyansk, τη Μαριούπολη και να ανοίξουν έναν διάδρομο προς την Κριμαία.
Στις αρχές Αυγούστου, ο εχθρός απέχει τόσο πολύ από την επίτευξη των στόχων του όσο και στις αρχές Ιουνίου.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν μεγάλες απώλειες — έως και 30.000 μαχητές και αναρίθμητο στρατιωτικό εξοπλισμό.
Η Δύση είναι όλο και πιο δυσαρεστημένη με την ουκρανική αντεπίθεση, είπε ο ειδικός.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ουκρανικός στρατός έχει να αντιμετωπίσει την κακή εκπαίδευση των στρατευμάτων και το χαμηλό επίπεδο αλληλεπίδρασής τους.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να χάνουν έμπειρο στρατιωτικό προσωπικό λόγω της ισχυρής ανθεκτικότητας του ρωσικού στρατού.

Στρατηγική ήττα του ΝΑΤΟ

«Η αδυναμία της Ουκρανίας να επιτύχει επιχειρησιακά αποτελέσματα μέσα στις επόμενες 3-4 εβδομάδες θα σημαίνει ότι η Ρωσία κέρδισε την καλοκαιρινή εκστρατεία του 2023.
Θα σημαίνει επίσης πως τα σχέδια του ΝΑΤΟ για στρατιωτική ήττα της Ρωσικής Ομοσπονδίας απέτυχαν επίσης», τόνισε ο Rozhin.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας πρόκειται να επιτεθούν με όλες τους τις δυνάμεις για να εκπληρώσουν τις απαιτήσεις των δυτικών καθοδηγητών τους.
Οι έντονες εχθροπραξίες στο μέτωπο της Zaporizhia πρόκειται να συνεχιστούν για λίγο ακόμη, είπε ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης