Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ανοδικά η ζήτηση με εισαγωγές στο 18,7%, ΑΠΕ στο 22,3% - Υποχώρηση της χονδρικής, κλειδί το φυσικό αέριο με 39,5%

tags :
Ανοδικά η ζήτηση με εισαγωγές στο 18,7%, ΑΠΕ στο 22,3% - Υποχώρηση της χονδρικής, κλειδί το φυσικό αέριο με 39,5%
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΑΔΜΗΕ η κορύφωση της ζήτησης στο διασυνδεδμένο σύστημα αναμένεται να φθάσει στα 10.090 MW στις 13:00 την Δευτέρα 24/7
Η ραγδαία αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος των ΑΠΕ που φθάνει πλέον σχεδόν στα 11 GW έχει μετατοπίσει τους κινδύνους για το σύστημα ηλεκτροδότησης λόγω αιχμών της ζήτησης από το μεσημέρι, στις απογεματινές και πρώτες βραδινές ώρες, όμως δεν έχει λύσει το ζήτημα της επάρκειας και της ασφάλειας εφοδιασμού σε περιόδους έκτακτων καταστάσεων όπως ο παρατεταμένος καύσωνας που βιώνει η χώρα το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Η περίφημη στοχαστικότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας απαιτεί μεγάλες επενδύσεις τόσο σε συστήματα αποθήκευσης όσο και στα δίκτυα, ενώ η ραγδαία διείσδυση τους από μόνη της δεν διασφαλίζει ένα αξιόπιστο και ασφαλές σύστημα ηλεκτροδότησης.
Είναι ενδεικτικό ότι τις τελευταίες ημέρες που η ζήτηση είναι αυξημένη, το φυσικό αέριο κυριαρχεί στο μείγμα παραγωγής με μερίδιο 39,5% για σήμερα 24/7 που αντιστοιχεί σε 83.449 ΜWh. Αυξημένη είναι επίσης η χρήση των λιγνιτικών μονάδων που συμμετέχουν με ποσοστό 8,4% στο μείγμα, ενώ τα μεγάλα υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ συμμετέχουν με ποσοστό 6,1%.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης