Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μεγάλη εικόνα πίσω από την «διάσωση της Ουκρανίας»: Το ΝΑΤΟ εξοπλίζεται μέχρι να... «λυγίσει» η Ρωσία

Η μεγάλη εικόνα πίσω από την «διάσωση της Ουκρανίας»: Το ΝΑΤΟ εξοπλίζεται μέχρι να... «λυγίσει» η Ρωσία
Στην πραγματικότητα το ΝΑΤΟ δοκιμάζει όπλα προκειμένου να ανακτήσει τις δυνάμεις του
Η εξέλιξη του πολέμου αποκαλύπτει όλο και περισσότερο τι κρύβεται κάτω από την επιφάνεια των επιχειρημάτων βοήθειας στη βάση της αλληλεγγύης και της υποστήριξης των ευγενών αρχών της υποστήριξης ενός κράτους ενάντια σε έναν εισβολέα και στην περίπτωση της Ουκρανίας, οι προθέσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, μόνο... αγαθές δεν είναι, αφού το στρατηγικό σχέδιο που κρύβεται πίσω από τα εκατοντάδες εκατομμύρια της βοήθειας προς την Ουκρανία είναι η πρόθεση του ΝΑΤΟ να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν περισσότερο να λυγίσει την Ρωσία, ενώ θα την έχει εξαντλήσει στρατιωτικά και οικονομικά.
Τον Ιούνιο, μόλις ξεκίνησε η αντεπίθεση, η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας ισχυρίστηκε ότι ο στρατός είχε σχεδόν εξαντλήσει τα πυρομαχικά πυροβολικού των 152 χλστ., όπως αναφέρουν αναλυτές στο Southfront.

Αυτοί οι ισχυρισμοί προκάλεσαν μεγάλη αναταραχή στο ΝΑΤΟ, το οποίο άρχισε ενεργά να αναζητά πυρομαχικά για την Ουκρανία.

Στην πραγματικότητα, οι δυτικοί προστάτες του Κιέβου προμήθευαν την Ουκρανία με οβίδες ασταμάτητα και το Κίεβο εξαπέλυσε ακόμη και τη μεγάλη αντεπίθεσή του παρά την υποτιθέμενη έλλειψη.
Η Ουάσιγκτον, αναφερόμενη στην εξάντληση των συμβατικών πυρομαχικών από τον ουκρανικό στρατό, έστειλε επικίνδυνα πυρομαχικά διασποράς στο Κίεβο.
Ωστόσο, στις 19 Ιουλίου, συμβατικές οβίδες πυροβολικού των 152 χιλιοστών περιλαμβάνονταν ήδη στο επόμενο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ.
Την ίδια στιγμή, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να αυξήσει την παραγωγή πυρομαχικών ενώ το Λονδίνο δήλωνε ότι είχε παραδώσει 15 φορές περισσότερα «κρίσιμα» πυρομαχικά πυροβολικού στην Ουκρανία από ό,τι είχε προγραμματίσει πριν από ένα χρόνο, δηλαδή, περισσότερα από 200 χιλιάδες βλήματα αντί για 16 χιλιάδες.

Η θυγατρική Les Forges de Tarbes του γαλλικού ομίλου Europlasma φέρεται να έχει συνάψει δύο συμβάσεις με τον Όμιλο Ukroboronprom για την παραγωγή βλημάτων πυροβολικού των 155 mm για την Ουκρανία.
Το 2022, οι δυνατότητες των στρατιωτικών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων στο Tarbes αυξήθηκαν δραστικά με επενδύσεις περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ σε τρία χρόνια.
Ακόμη και η Βουλγαρία, η οποία αρνήθηκε επίσημα να παράγει οβίδες για την Ουκρανία, ισχυριζόμενη ότι δεν έχει τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, προμήθευε πυρομαχικά πυροβολικού μέσω τρίτων χωρών.
Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύθηκαν στις ΗΠΑ, αποδείχθηκε ότι η Σόφια προμήθευε οβίδες 155 mm στην Ουάσιγκτον από την αρχή των εχθροπραξιών.
Αυτές είναι μόνο μερικές από τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τις χώρες του ΝΑΤΟ για να υποστηρίξουν την Ουκρανία.
Με τη σειρά του, το Κίεβο δηλώνει την επιθυμία του να πυροβολεί 18 χιλιάδες φυσίγγια διαμετρήματος 152 / 155 mm την ημέρα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο 4 χιλιάδες.
Παρά τους έντονους ισχυρισμούς, ο ρυθμός παραγωγής στις ΗΠΑ και την Ευρώπη αφήνει πολλά να είναι επιθυμητά.
Επί του παρόντος, η Ουάσιγκτον, η οποία παράγει περίπου 20 χιλιάδες οβίδες το μήνα, σχεδιάζει να αυξήσει αυτόν τον αριθμό σε 70 χιλιάδες.

Η ΕΕ θέλει να επιτύχει τον στόχο παραγωγής ενός εκατομμυρίου οβίδων όλων των διαμετρημάτων ετησίως.

Αυτά εκτιμάται σε μεγάλο βαθμό ως αρκετά απεχθή σχέδια. Επιπλέον, δεν θα σταλούν όλες οι οβίδες στον ουκρανικό στρατό.
Σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, το ΝΑΤΟ θα είναι σε θέση να παρέχει στην Ουκρανία συνολικά 130 χιλιάδες βλήματα 152 / 155 χιλιοστών το μήνα, που είναι μόνο 10% περισσότερα από ό,τι εκτοξεύει η Ουκρανία τώρα.
Η Δύση δεν έχει στόχο να οδηγήσει την Ουκρανία στη νίκη, αλλά απλώς να παρατείνει τη σύγκρουση.
Η διεθνής διαφημιστική εκστρατεία με την αναζήτηση οβίδων για την Ουκρανία στοχεύει όχι στον οπλισμό του ουκρανικού στρατού, αλλά στην ενίσχυση των ικανοτήτων του ίδιου του ΝΑΤΟ, που προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία, αφού ο ουκρανικός στρατός έχει αποδείξει την ανικανότητά του στο πεδίο της μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης