Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δύση τρέμει: Καταστροφική ήττα, εάν αποτύχει η ουκρανική αντεπίθεση - Θα κρατήσει πολύ, θα είναι γεμάτη αίμα λένε κυνικά οι ΗΠΑ

Η Δύση τρέμει: Καταστροφική ήττα, εάν αποτύχει η ουκρανική αντεπίθεση - Θα κρατήσει πολύ, θα είναι γεμάτη αίμα λένε κυνικά οι ΗΠΑ
Το Κίεβο θα αναγκαστεί να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις, ο χρόνος δεν είναι με το μέρος του
Σχετικά Άρθρα
Για καταστροφική ήττα της Δύσης εάν αποτύχει η αντεπίθεση των Ουκρανών κάνει λόγο ο Βρετανός ειδικός Robert Clark, τη στιγμή που ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Mark Milley προειδοποιεί πως η ουκρανική αντεπίθεση θα κρατήσει πολύ και θα είναι γεμάτη αίμα.
«Εκτιμώ ότι έχουν να γίνουν πολλές ακόμα μάχες.
Θα επιμείνω σε αυτό που έχω ήδη πει: Η ουκρανική αντεπίθεση πρόκειται να κρατήσει για πολύ καιρό.
Θα είναι σκληρή.
Θα είναι αιματηρή» υποστήριξε ο Milley κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Πεντάγωνο κατόπιν συνάντησης της ομάδας εργασίας της Δύσης σχετικά με την προμήθεια όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία.

Καταστροφική ήττα

Και μπορεί οι Αμερικάνοι να παραδέχονται με κυνικό τρόπο πως οι συγκρούσεις θα διαρκέσουν για αρκετό καιρό και πως θα εξακολουθήσουν να χάνονται κατά εκατοντάδες οι Ουκρανοί – αλλά και οι Ρώσοι – στρατιώτες, αλλά οι Βρετανοί σπεύδουν να επισημάνουν τι μπορεί να σημάνει μια αποτυχία του Κιέβου για τη Δύση αλλά και για το ίδιο.
«Εάν το Κίεβο αποτύχει στο πεδίο της μάχης να διασπάσει αυτήν την χερσαία γέφυρα των Ρώσων και δεν μπορέσει να ανακαταλάβει το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών του έως τον ερχόμενο χειμώνα, τότε οι εκκλήσεις για παραχωρήσεις εδαφών στο πλαίσιο κάποιας πολιτικής απόφασης, θα γίνουν πολύ πιο κυρίαρχες, όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά και στις πρωτεύουσες της Δύσης» αναφέρει σε άρθρο του στην βρετανική The Daily Telegraph ο Robert Clark, ειδικός στο βρετανικό think tank Civitas.

Μεταστροφή κλίματος

Σύμφωνα με τον Clark, οι εκκλήσεις αυτές θα γίνουν κυρίαρχες λόγω της «κόπωσης» του πολέμου, της μείωσης των αποθεμάτων εξοπλισμού και πυρομαχικών αλλά και της ανησυχίας των πολιτικών για τους προϋπολογισμούς τους ενόψει των εθνικών εκλογών τους.
Όπως λέει ο Βρετανός ειδικός, η «εδώ και καιρό σχεδιαζόμενη αντεπίθεση που τώρα βρίσκεται στο δεύτερο μήνα της, έχει αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα, όπως ότι το Κίεβο ακόμα περιμένει σχεδόν το μισό από το στρατιωτικό εξοπλισμό που του υποσχέθηκε η Δύση στις αρχές του 2023».

Κατά των Ουκρανών ο χρόνος

Ο Clark υποστηρίζει ότι είναι πολύ δύσκολο για τους Ουκρανούς να συνεχίσουν αυτήν την επιχείρηση, από τη στιγμή που και το διεθνές κοινό είναι ανυπόμονο και οι συγκρούσεις φαίνεται να διαρκούν περισσότερο από το αναμενόμενο.
Όπως λέει ο χρόνος δεν είναι με το μέρος των Ουκρανών.
«Οι συγκρούσεις θα «παγώσουν» καθώς ο ψυχρός χειμώνας θα περιορίσει την ικανότητα των στρατιωτών να συνεχίσουν να πολεμούν με την ίδια ένταση.
Αυτό σημαίνει ότι θα περισσότερος χρόνος στους Ρώσους να ενισχύσουν την άμυνα τους, όπως έκαναν τον περσινό χειμώνα.
Την ίδια στιγμή, στη Δύση όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ (το φθινόπωρο του 2024), και κατόπιν στις εκλογές στη Μ. Βρετανία (το αργότερο τον Ιανουάριο του 2025).
Το Κίεβο γνωρίζει πως έχει ένα μειούμενο παράθυρο ευκαιρίας προκειμένου να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να αναλάβει πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης έτσι ώστε να ανακαταλάβει όσα περισσότερα εδάφη μπορεί» επισημαίνει ο Clark.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης