Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλειστή η γέφυρα της Κριμαίας - Επίθεση ουκρανικών drones με δύο νεκρούς - Κανονικά τα τρένα

Κλειστή η γέφυρα της Κριμαίας - Επίθεση ουκρανικών drones με δύο νεκρούς - Κανονικά τα τρένα
Εκκλήσεις στους πολίτες να μην την χρησιμοποιούν
(upd 13) Κλειστή για την κυκλοφορία οχημάτων είναι η γέφυρα της Κριμαίας που συνδέει τη Ρωσία με την χερσόνησο της Κριμαίας ύστερα από την επίθεση δύο ουκρανικών drones σε τμήμα της γέφυρας που άφησε πίσω της δύο νεκρούς.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Ρωσίας, η επίθεση έγινε λίγο μετά τις 03:00 σήμερα τα ξημερώματα από δύο ουκρανικά drones.
Αποτέλεσμα της επίθεσης αυτής, ήταν να υποστεί ζημιές τμήμα του οδικού δικτύου της γέφυρας, ενώ δύο άνθρωποι - ένας άντρας και μια γυναίκα, Ρώσοι πολίτες από το Belgorod - σκοτώθηκαν, με την κόρη τους να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.
Νωρίτερα, οι ρωσικές αρχές
ανακοίνωσαν πως επανεκκίνησαν τα δρομολόγια των τρένων και αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική σύνδεση.
Σε ανακοίνωση του στο Telegram ο κυβερνήτης της Κριμαίας, Sergei Aksyonov κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν τη γέφυρα για τις επόμενες ώρες.
Railway traffic on the #CrimeanBridge has been resumed, according to the "operational headquarters" of the #Crimea. pic.twitter.com/c1GxXsOOyb Ρωσία: Τρομοκρατικό χτύπημα του Κιέβου στη γέφυρα της Κριμαίας

Για τρομοκρατικό χτύπημα του καθεστώτος του Κιέβου στη Γέφυρα της Κριμαίας έκανε λόγο ο επικεφαλής του Κοινοβουλίου της Κριμαίας, Vladimir Kostantinov.
«Η αιτία της έκτακτης ανάγκης στην γέφυρα της Κριμαίας ήταν μια τρομοκρατική επίθεση από τις ουκρανικές αρχές» υπογράμμισε σε ανάρτηση του στο Telegram ο Konstantinov.
«Το τρομοκρατικό καθεστώς του Κιέβου διέπραξε ένα νέο έγκλημα.
Επιτέθηκε στη γέφυρα της Κριμαίας.
Το Κίεβο δεν μπορεί παρά να γνωρίζει ότι η οδική σύνδεση της γέφυρας είναι αποκλειστικά μια υποδομή για τους πολίτες» επισήμανε ο Konstantinov, υποστηρίζοντας πως η σιδηροδρομική γραμμή δεν υπέστη ζημιές. Ζημιές στο οδόστρωμα

Το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας υποστηρίζει πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με τους πυλώνες της γέφυρας, αν και αναγνωρίζει την ύπαρξη ζημιάς στο οδόστρωμα.
Οι αρμόδιες αρχές επισημαίνουν ότι συνεχίζεται ο έλεγχος για την κατάσταση της γέφυρας.
22_2.jpg
24_1.jpg
23.jpg
Αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική σύνδεση

Πληροφορίες που μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS αναφέρουν πως υπάρχει ζημιά στο οδόστρωμα της γέφυρας, ενώ έγινε γνωστό πως άρχισαν εκ νέου τα δρομολόγια των τρένων.
Όπως είπε ο Aksyonov, ήδη οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες επιχειρούν για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας και σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε όλους τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής να αποφύγουν τη γέφυρα της Κριμαίας για τις μετακινήσεις τους και να επιλέξουν εναλλακτικές οδούς.
Πάντως, λόγω του κλεισίματος της γέφυρας αναφέρεται πως παρατηρήθηκε μια ουρά οχημάτων μήκους 4 χιλιομέτρων στην είσοδο της από την περιοχή του Krasnodar, της Ρωσίας.

Δύο νεκροί

Από την επίθεση, σκοτώθηκε ένα ζευγάρι Ρώσων πολιτών από την περιοχή του Belgorod.
Η κόρη τους τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στην εντατική.

Σιγήν ιχθύος από τους Ουκρανούς

Την ίδια στιγμή, η κεντρική διεύθυνση πληροφοριών της Ουκρανίας δεν έχει κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο για την κατάσταση στην γέφυρα της Κριμαίας, αν και η εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων της νότιας διοίκησης, Natalia Humeniuk δεν απέκλεισε το σενάριο μιας προβοκάτσιας από τη ρωσική πλευρά.
Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιούνιο, όταν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν επιτεθεί με πυραύλους Storm Shadow στη γέφυρα Chongarsky που βρίσκεται μεταξύ της Kherson και της Κριμαίας, είχε αναφερθεί πως τέτοιου είδους χτυπήματα θα συνεχιστούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης