Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έναν χρόνο έχει το ΝΑΤΟ για την ένταξη της Ουκρανίας – Μετά έρχεται ο Trump

Έναν χρόνο έχει το ΝΑΤΟ για την ένταξη της Ουκρανίας – Μετά έρχεται ο Trump
Το ΝΑΤΟ διαμηνύει πως είναι αδύνατη η ένταξη της Ουκρανίας όσο μαίνεται ο πόλεμος με τη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
Μόλις έναν χρόνο έχει στη διάθεση του το ΝΑΤΟ για να δεχθεί στους κόλπους του την Ουκρανία, καθώς μετά είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στην προεδρία των ΗΠΑ ο Donald Trump, γεγονός που εκτιμάται ότι μπορεί να αλλάξει πλήρως την αμερικανική πολιτική απέναντι στο Κίεβο.
Αυτό αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Times, επισημαίνοντας πως η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ του 2024 μπορεί να είναι η τελευταία προεδρική εμφάνιση του Joe Biden ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.
«Το ΝΑΤΟ έχει μόνο έναν χρόνο στη διάθεση του για την ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία.
Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον το 2024 θα μπορούσε να είναι η τελευταία επίσημη παρουσία του Biden πριν από την πιθανή επιστροφή του Donald Trump στον Λευκό Οίκο.
Εάν ο Trump εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ το 2024, τότε η Ουκρανία δεν θα πρέπει να υπολογίζει στο επίπεδο στρατιωτικής βοήθειας που απολαμβάνει σήμερα» αναφέρει το δημοσίευμα.
Βάσει αυτού, επισημαίνεται ότι οι Σύμμαχοι θα πρέπει να αρχίσουν να αναζητούν από τώρα «έναν αξιόπιστο τρόπο για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της Ουκρανίας», τονίζοντας ότι «η ενταξιακή διαδικασία περνά μέσα από κοινοβούλια και καγκελαρίες».

Αδύνατη τώρα η ένταξη της Ουκρανίας

Πάντως, αυτή τη στιγμή το ΝΑΤΟ διαμηνύει πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση ένταξης της Ουκρανίας στη Συμμαχία, καθώς μαίνεται ο πόλεμος της με τη Ρωσία.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg έχει υποστηρίξει πως στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία που θα γίνει στις 11 με 12 Ιουλίου, η Ουκρανία θα έρθει πιο κοντά στο ΝΑΤΟ, μέσω της δημιουργίας ενός Συμβουλίου ΝΑΤΟ – Ουκρανίας και της διασφάλισης ενός πολυετούς προγράμματος παροχής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.
Ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky έχει επισημάνει πως η μη πρόσκληση στην Ουκρανία για ένταξη στο ΝΑΤΟ αποθαρρύνει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, ενώ έχει απειλήσει να μην πάει στη Σύνοδο, εάν οι Δυτικοί ηγέτες δεν δείξουν θάρρος όσον αφορά την αποδοχή της Ουκρανίας στη Συμμαχία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης