Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Karelia: Νέα επιτροπή αποδοχών και υποψηφιοτήτων όρισε η Γενική Συνέλευση της Εταιρείας

Karelia: Νέα επιτροπή αποδοχών και υποψηφιοτήτων όρισε η Γενική Συνέλευση της Εταιρείας
Ο κ. Ιωάννης Τσουκαρίδης και η κ. Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου ορίζονται ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Την συγκρότηση νέας επιτροπής αποδοχών και υποψηφιοτήτων αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της Karelia, με τον κ. Τσουκαρίδη και την κ. Χριστοφιλοπούλου να ορίζονται ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα πρακτικά της ΓΣ της Karelia «στην Καλαμάτα σήμερα, την 9ην του μηνός Ιουνίου του έτους 2023, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00 μ.μ., συνήλθε σε συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της στην Καλαμάτα εδρεύουσας Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΚΑΡΕΛΙΑ», (στο εξής η Εταιρεία), με παρόντα όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, που εξελέγησαν για πενταετή θητεία αρχόμενη από της εκλογής τους από την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 09ης Ιουνίου 2023, ήτοι οι κ.κ.: Βικτωρία-Μαργαρίτα Γ. Καρέλια Ευστάθιος Γ. Καρέλιας Ανδρέας Γ. Καρέλιας Robin Derlwyn Joy Παρασκευή Γ. Χριστοφιλοπούλου Ιωάννης Π. Τσουκαρίδης και επομένως, το Διοικητικό Συμβούλιο, συνερχόμενο στην πρώτη συνεδρίασή του, βρίσκεται σε απαρτία, συνεδριάζει εγκύρως και εισέρχεται στη συζήτηση και λήψη αποφάσεως επί των θεμάτων της Ημερησίας Διατάξεως.

Θέμα 1o: Ορισμός εκτελεστικών και μη εκτελεστικών μελών
Το Διοικητικό Συμβούλιο, έχον υπ΄ όψιν τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν. 4706/2020, καθώς και την από 18.05.2023 εισήγησή του προς τη Γενική Συνέλευση της 09ης Ιουνίου 2023, με την οποία δεσμεύτηκε ότι θα αποδώσει την ιδιότητα του μη εκτελεστικού μέλους του ΔΣ στον κ. Robin Derlwyn Joy, εφόσον ορισθεί από τη ΓΣ ως μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ που θα συμμετέχει στην Επιτροπή Ελέγχου, ορίζει ομοφώνως: α) την κα Βικτωρία-Μαργαρίτα Γ. Καρέλια και τον κ. Robin Derlwyn Joy ως μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ, και β) τους κ.κ. Ανδρέα Γ. Καρέλια και Ευστάθιο Γ. Καρέλια, ως εκτελεστικά μέλη. Όπως διαπιστώθηκε με την από 18.05.2023 εισήγηση του ΔΣ, η οποία υιοθέτησε στο σύνολό της την από 18.05.23 αξιολόγηση της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων της Εταιρείας, τα εκτελεστικά μέλη του ΔΣ έχουν αποδεδειγμένη και ουσιαστική πρακτική και επαγγελματική εμπειρία στο αντικείμενο στο οποίο δραστηριοποιείται η Εταιρεία, που έχει αποκτηθεί ασκώντας διευθυντικά καθήκοντα σε μία ή περισσότερες θέσεις ευθύνης για ικανό χρονικό διάστημα, προϋπόθεση του πρέπει να συντρέχει στο πρόσωπο των εκτελεστικών μελών του ΔΣ, σύμφωνα με την Πολιτική Καταλληλότητας της Εταιρείας. ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – Α.Φ.Μ.094007351 ΦΥΛΛΟ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Κ Α Π Ν Ο Β Ι Ο Μ Η Χ Α Ν Ι Α Κ Α Ρ Ε Λ Ι Α Α . Ε . Α ρ. Γ. Ε. Μ Η. 15 0 8 2 9 45 0 0 0 TE L E FA X : (2 7 2 10 ) 69 0 8 0  ΤΗ Λ ΚΕ Ν ΤΡ Ο Ν : ( 27 2 1 0 ) 6 92 1 3, 6 9 00 2  24 1 0 0 Κ Α ΛΑ Μ ΑΤ Α Ο Δ Ο Σ ΑΘ Η Ν Ω Ν 2 Ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη κατά την έννοια του άρθρου 9 του Ν. 4706/2020 ορίστηκαν από την Τακτική Γενική Συνέλευση της 9ης Ιουνίου 2023 η κα Παρασκευή Γ. Χριστοφιλοπούλου και ο κ. Ιωάννης Π. Τσουκαρίδης.

Θέμα 2o: Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα
Το Διοικητικό Συμβούλιο, έχον υπ΄ όψιν τις διατάξεις του άρθρου 15 του καταστατικού της Εταιρείας, συγκροτείται ομοφώνως σε σώμα από τα κάτωθι μέλη του, με τις ακόλουθες ιδιότητες: 1) Βικτωρία - Μαργαρίτα Καρέλια, του Μιχαήλ Δασκαλόπουλου […] - Πρόεδρος - Μη Εκτελεστικό Μέλος. 2) Ευστάθιος Καρέλιας, του Γεωργίου […] - Αντιπρόεδρος - Εκτελεστικό Μέλος. 3) Ανδρέας Καρέλιας, του Γεωργίου […] - Διευθύνων Σύμβουλος - Εκτελεστικό Μέλος. 4) Robin Derlwyn Joy, […] - Μη Εκτελεστικό Μέλος. 5) Παρασκευή (Εύη) Χριστοφιλοπούλου, του Γεωργίου Καλέρ […] – Ανεξάρτητο - Μη Εκτελεστικό Μέλος. 6) Ιωάννης Τσουκαρίδης, του Πέτρου […] – Ανεξάρτητο - Μη Εκτελεστικό Μέλος. Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου λήγει την 9η Ιουνίου 2028.


Θέμα 3o: Ανάθεση εξουσιών / Παροχή εξουσιοδοτήσεως προς μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και υπαλλήλους της Εταιρείας


Θέμα 4o: Ορισμός των μελών της νέας Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων της Εταιρείας Το Διοικητικό Συμβούλιο, έχον υπ΄ όψιν τις διατάξεις των άρθρων 10, 11 και 12 του Ν. 4706/2020 αποφασίζει ομόφωνα: Η Επιτροπή Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων της Εταιρείας να απαρτίζεται από τρία μέλη, τα οποία θα είναι μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα δύο εξ αυτών θα είναι ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη, κατά τις προβλέψεις του Ν. 4706/2020. Η θητεία τους αρχίζει από την ημέρα του διορισμού τους και συμπίπτει με τη θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, η οποία λήγει στις 09.06.2028. Στη συνέχεια, διόρισε ομόφωνα τα εξής μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στην Επιτροπή Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων, επιβεβαιώνοντας ότι η σύνθεση της Επιτροπής πληροί τις προϋποθέσεις του Ν. 4706/2020, τις προϋποθέσεις καταλληλότητας που τίθενται από τις κείμενες διατάξεις και την εγκεκριμένη Πολιτική Καταλληλότητας της Εταιρείας, ενώ πληρούνται τα κριτήρια ανεξαρτησίας του άρθρου 9 παρ. 1 και 2 του Ν. 4706/2020 στο πρόσωπο του κ. Ιωάννη Τσουκαρίδη και της κα Παρασκευής Χριστοφιλοπούλου: 1) Ιωάννης Τσουκαρίδης, του Πέτρου […] - Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος. 2) Παρασκευή (Εύη) Χριστοφιλοπούλου, του Γεωργίου Καλέρ […] - Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος. 3) Robin Derlwyn Joy, […] - Μη Εκτελεστικό Μέλος. ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – Α.Φ.Μ.094007351 ΦΥΛΛΟ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Κ Α Π Ν Ο Β Ι Ο Μ Η Χ Α Ν Ι Α Κ Α Ρ Ε Λ Ι Α Α . Ε . Α ρ. Γ. Ε. Μ Η. 15 0 8 2 9 45 0 0 0 TE L E FA X : (2 7 2 10 ) 69 0 8 0  ΤΗ Λ ΚΕ Ν ΤΡ Ο Ν : ( 27 2 1 0 ) 6 92 1 3, 6 9 00 2  24 1 0 0 Κ Α ΛΑ Μ ΑΤ Α Ο Δ Ο Σ ΑΘ Η Ν Ω Ν 3 Δεδομένου ότι δεν υπάρχει άλλο θέμα για συζήτηση, η Πρόεδρος κηρύσσει τη λήξη της συνεδρίασης, συντάσσεται το παρόν πρακτικό και υπογράφεται νόμιμα ως ακολούθως.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης