Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με μικρή άνοδο παρά τις απώλειες στο εξωτερικό – Ξεχώρισαν οι μικρές κατασκευαστικές

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με μικρή άνοδο παρά τις απώλειες στο εξωτερικό – Ξεχώρισαν οι μικρές κατασκευαστικές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αν και στο ξεκίνημα οι απώλειες στις αγορές του εξωτερικού ήταν περιορισμένες, στη συνέχεια έγινε πιο έντονη η πτώση. Ο DAX βρέθηκε να χάνει 1,6% και στο δικό μας κλείσιμο έχανε 1%. Η Wall Street άνοιξε με απώλειες και τις ίδιες ανησυχίες για τα επιτόκια. Έτσι, αν και εμείς πηγαίναμε καλά και είχαμε αξιόλογη άνοδο, επηρεαστήκαμε. Κλείσαμε λίγο κάτω από τις 1.370 μονάδες με άνοδο 0,45% και υψηλό τζίρο 130,7 εκατ. ευρώ (σε πακέτα 16,4 εκατ. ευρώ). Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις συνεχίστηκαν και σήμερα. Μεταξύ των εταιρειών που ξεχώρισαν κάποιες κατασκευαστικές, κυρίως οι μικρότερες. Η εβδομάδα έκλεισε με μικρές απώλειες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μετά το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών οι τράπεζες είχαν ανοίξει με μεγάλο χάσμα. Η Eurobank ήταν η πρώτη που το έκλεισε. Η Εθνική Τράπεζα με τη σημερινή υποχώρηση δείχνει πως θέλει να είναι η δεύτερη. Οι άλλες δύο συστημικές έχουν ακόμα δρόμο μέχρι να μας δείξουν ότι θέλουν να κλείσουν το δικό τους gap. Προσέχουμε πάντως λίγο παραπάνω την πορεία τους σε συνδυασμό με την πορεία των ξένων αγορών, γιατί μπορούν να δώσουν καλύτερες ευκαιρίες εισόδου. Με άνοδο 0,49% ο τραπεζικός δείκτης, η Alpha Bank στο +1,90%, η Eurobank στο +1,36%, η Πειραιώς στο +0,14% και η Εθνική στο -1,71%. Η ΑΛΦΑ έκανε πάνω από 21 εκατ. τεμάχια.

VIOHALCO: Δυνατή κίνηση από τη μετοχή και με καλό όγκο ενισχύθηκε 2,74%.

MOTOR OIL: Χωρίς το δικαίωμα στο υπόλοιπο του μερίσματος θα είναι τη Δευτέρα, δηλαδή 1,20 ευρώ και σήμερα πέρασε ξανά πάνω από τα 25 ευρώ και έκλεισε στα 25,10 ευρώ.

AVAX: Μεταξύ των μετοχών που ξεχώρισαν σήμερα και πήραν φωτιά πάλι τα γνωστά σενάρια που είχαμε αναφέρει από τιμές σημαντικά χαμηλότερες. Στα 1,2940 ευρώ και στο +4,86% με όγκο 351 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Ξεχώρισε και αυτή για άλλους λόγους. Βιάστηκαν κάποιοι μάλλον να ξεφορτωθούν τα χαρτιά που είχαν λόγω της είδησης για το ΣτΕ. Έδωσε εξηγήσεις σήμερα η εταιρεία, αν και θα θέλαμε να ήταν πιο γρήγορη. Στα 1,6950 ευρώ και στο +5,61% με όγκο 86 χιλ. τεμάχια.

INTERLIFE: Ξεχώρισε και αυτή και ενισχύθηκε 6,33%.

ΕΧΑΕ: Παρά τη θετική έκθεση από τη Eurobank Equities η οποία έδωσε τιμή στόχο τα 6 ευρώ, στα 5 ευρώ έβγαιναν πολλά κομμάτια σήμερα. Εκεί έκλεισε τελικά και ο όγκος ξεπέρασε τα 450 χιλ. τεμάχια.

INTRALOT: Δυσκολεύεται αρκετά. Ενώ το ταμπλό έχει κάνει πάρτι, η συγκεκριμένη είναι κοντά στην τιμή που έγινε η αύξηση κεφαλαίου και η οποία βέβαια δε βελτίωσε τα ίδια κεφάλαια. Τώρα που στην επιτήρηση οι δημοπρασίες έγιναν δύο από τέσσερις, ίσως να την επηρέασε.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Και από τη συγκεκριμένη μικρή κατασκευαστική περιμένουμε νέα, αφού οι πληροφορίες λένε πως οι συζητήσεις συνεχίζονται και είναι σχεδόν έτοιμες οι ανακοινώσεις. Στα 0,9720 ευρώ και στο +4,74%. Αυτό σημαίνει πως ο κ.Κούτρας έχει μάλλον συμφωνήσει για την έξοδό του από την Intrakat προκειμένου να μπει στη συγκεκριμένη.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Κάποιες κατοχυρώσεις κερδών είναι λογικές και εδώ αφού τα κέρδη είναι μεγάλα.

ΕΥΑΘ: Ανέκδοτο η αποτίμηση των 131 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης