Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μικρό αλλά πολύτιμο τρόπαιο: Οι Ρώσοι κατέσχεσαν τον «νάνο» PD-100 Black Hornet - Γιατί ήταν πλεονέκτημα για τους Ουκρανούς

Μικρό αλλά πολύτιμο τρόπαιο: Οι Ρώσοι κατέσχεσαν τον «νάνο» PD-100 Black Hornet - Γιατί ήταν πλεονέκτημα για τους Ουκρανούς
Λόγω του σχεδιασμού του, το drone Black Hornet θεωρείται ιδανικό πλεονέκτημα για τα ουκρανικά στρατεύματα
Σχετικά Άρθρα
Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν ένα πολύτιμο πολεμικό τρόπαιο από τις ουκρανικές δυνάμεις - ένα πλήρες σετ PD-100 Black Hornet Nano Unmanned Aerial Vehicle (UAV), γνωστό παγκοσμίως ως ένα από τα μικρότερα στρατιωτικής ποιότητας drones.
Η είδηση ​​μεταδόθηκε ευρέως από πολλά ρωσικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένου του καναλιού Rybar στο Telegram.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, στην περιοχή της Novaya Tavolzhanka, μια ρωσική μονάδα ειδικών δυνάμεων έστησε ενέδρα σε μονάδα αποσπάσματος του τάγματος Kraken της Ουκρανίας.
Η έντονη μάχη μεταξύ των δύο δυνάμεων είχε ως αποτέλεσμα την εξάλειψη των ουκρανικών στρατευμάτων, ενώ οι Ρώσοι στρατιώτες εξασφάλισαν ένα πλήρες σετ PD-100 Black Hornet Nano UAV,  όπως δήλωσε ο Rybar στις 7 Ιουνίου.

Η Ουκρανία έλαβε τα μικρο-drones «Black Hornet» μέσω μιας συλλογικής προσπάθειας μεταξύ της Νορβηγίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτή η σημαντική εξαγορά κατέστη δυνατή με την ανακοίνωση τον Αύγουστο του 2022, όπου το Ηνωμένο Βασίλειο και η Νορβηγία δεσμεύτηκαν να παράσχουν στην Ουκρανία 850 από αυτά τα μικρά drones ως μέρος ενός γενναιόδωρου πακέτου βοήθειας 64 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εάν αληθεύουν οι ισχυρισμοί των ρωσικών τηλεγραφικών καναλιών στις 7 Ιουνίου, αυτό θα σηματοδοτούσε την πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση των ρωσικών δυνάμεων να αιχμαλωτίζουν τα νανο-drones «Black Hornet» στον συνεχιζόμενο πόλεμο.
Οι φιλορώσοι στρατιωτικοί μπλόγκερ προτείνουν επίσης ότι το αεροσκάφος που καταλήφθηκε έχει τεράστια αξία και ότι υπάρχει ανάγκη να αναλυθεί διεξοδικά και να μελετηθεί με την παραμικρή λεπτομέρεια για την αναπαραγωγή ή την ανάπτυξη παρόμοιας τεχνολογίας δυνητικά.

Γιατί είναι πολύτιμο αυτό το μικρό drone για την Ουκρανία;

Τα μικροσκοπικά drones, που παράγονται από την αμερικανική εταιρεία Teledyne FLIR στη Νορβηγία, προήλθαν αρχικά από τις προσπάθειες ανάπτυξης της Prox Dynamics AS, μιας νορβηγικής εταιρείας που εξαγοράστηκε από την FLIR το 2016.
Τα βρετανικά χερσαία στρατεύματα χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά αυτά τα UAV κατά την εισβολή στο Αφγανιστάν.
Διαδραμάτισαν κρίσιμο ρόλο στην ενίσχυση της επίγνωσης της κατάστασης, επιτρέποντας τον εντοπισμό περιοχών πέρα ​​από την οπτική επαφή, όπως γύρω από γωνίες ή πάνω από τοίχους, εντοπίζοντας έτσι κρυφές απειλές κατά τη διάρκεια περιπολιών ρουτίνας σε χωριά και σε άλλες σημαντικές τοποθεσίες.
Το drone Black Hornet έχει σχεδιαστεί με ένα ανθεκτικό, πλαστικό κέλυφος που παρέχει στιβαρότητα σε διάφορες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των θυελλωδών ανέμων. Το αεροδυναμικό του σχήμα του επιτρέπει να διατηρεί σταθερότητα κατά τη διάρκεια της πτήσης.
Παρά το μικρό του μέγεθος, το νανο UAV φιλοξενεί τρεις κάμερες παρακολούθησης στη μύτη του, ενισχύοντας τις ικανότητές του για αναγνώριση. Το σύστημα PD-100 Black Hornet περιλαμβάνει δύο UAV και έναν σταθμό βάσης, που αποτελούν μια ολοκληρωμένη εγκατάσταση για επιχειρησιακή ανάπτυξη.
Το UAV έχει συμπαγείς διαστάσεις, μήκους περίπου 100 mm με άνοιγμα ρότορα 120 mm. Είναι ελαφρύ, ζυγίζει 32 γραμμάρια, συμπεριλαμβανομένου του βάρους της ενσωματωμένης κάμερας παρακολούθησης.
Λόγω του σχεδιασμού του, το drone Black Hornet θεωρείται ιδανικό πλεονέκτημα για τα ουκρανικά στρατεύματα. Το μικρό του μέγεθος επιτρέπει τη διακριτική ανάπτυξη, επιτρέποντας στις ουκρανικές δυνάμεις να επιθεωρούν κλειστές περιοχές και να πλοηγούνται με ασφάλεια στους χώρους που ελέγχει ο εχθρός αποτελεσματικά.
Συγκεκριμένα, η ανάπτυξη αυτών των μικρών drones παρέχει σε μικρές μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην επίγνωση της κατάστασης, προσφέροντας μια μέθοδο χαμηλού κινδύνου για τον εντοπισμό ενέδρων

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης