Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θανατηφόρος συνδυασμός: Η κινεζική «tiger» βρυχάται για 1η φορά στην Ουκρανία - Καμαρώνει ο Kadyrov για τα 8 τεθωρακισμένα

Θανατηφόρος συνδυασμός: Η κινεζική «tiger» βρυχάται για 1η φορά στην Ουκρανία - Καμαρώνει ο Kadyrov για τα 8 τεθωρακισμένα
Κατ' αυτόν τον τρόπο τα συμμαχικά στρατεύματα της Ρωσίας θα διεξαγάγουν απευθείας πόλεμο κατά της Ουκρανίας μέσω κινεζικών στρατιωτικών οχημάτων
Για πρώτη φορά, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού εν ονόματι «Tiger», κινεζικής προέλευσης που κατασκευάζονται από τα Ειδικά Οχήματα Shaanxi Baoji, έχουν εντοπιστεί σε φιλορωσικούς σχηματισμούς στο μέτωπο, παρά τους ισχυρισμούς της Κίνας ότι δεν έχει παράσχει στρατιωτική βοήθεια στη Μόσχα.

Στις 7 Ιουνίου, ο ηγέτης της Τσετσενίας έδειξε σε βίντεο που υπερηφανεύεται για τα «νέα οχήματα που αγοράστηκαν για τσετσενικές μονάδες που συμμετείχαν στο SMO».
Το βίντεο περιείχε πάνω από οκτώ τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Shaanxi Baoji Special Vehicles Manufacturing Co. "Tiger".
Από την έναρξη της εισβολής, η μονάδα Akhmat του Ramzan Kadyrov είναι επίσημα μέρος της Ρωσικής Φρουράς και του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.
Τα τεθωρακισμένα οχήματα φάνηκε να είναι άοπλα, αν και διαθέτουν βάση για όπλα. Το γεγονός αυτό θα είναι ίσως είναι η πιο σημαντική εξέλιξη για τη συμμετοχή της Κίνας, καθώς πια κατ' αυτόν τον τρόπο τα συμμαχικά στρατεύματα της Ρωσίας θα διεξαγάγουν απευθείας πόλεμο κατά της Ουκρανίας μέσω κινεζικών στρατιωτικών οχημάτων.
«Έχουμε αγοράσει (από την αρχή του πολέμου) περισσότερα από χίλια αντικείμενα στρατιωτικού εξοπλισμού για τους στρατιώτες μας, συμπεριλαμβανομένων 128 τεμαχίων τεθωρακισμένων οχημάτων», δήλωσαν αξιωματούχοι της Τσετσενίας.

Η κινεζική κυβέρνηση εξάγει τον «Τίγρη» διεθνώς, με πολλούς να καταλήγουν σε μονάδες εσωτερικής ασφάλειας παγκοσμίως ως στρατιωτική βοήθεια, αλλά αυτά τα APC χρειάζονται άδεια εξαγωγής από το Πεκίνο.
Το Κρεμλίνο δεν έχει αναγνωρίσει ότι τσετσενικές μονάδες έχουν λάβει κινεζικά στρατιωτικά οχήματα, αν και η συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου παραμένει πιο στενή από ποτέ.
Νωρίτερα το 2023, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken ανέφερε σχετικά ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες θεωρούν πως η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας παρέχοντας στη χώρα όπλα και πυρομαχικά, κάτι που θα ήταν «σοβαρό πρόβλημα».

FyBjSQmWAAE24RE.png
«Το παρακολουθούμε πολύ, πολύ στενά. Και, ως επί το πλείστον, η Κίνα έχει εμπλακεί στην παροχή ρητορικής, πολιτικής, διπλωματικής υποστήριξης στη Ρωσία, αλλά έχουμε επιπλέον πληροφορίες που μας προκαλούν ανησυχία, καθώς φέρεται ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να παράσχει θανατηφόρα υποστήριξη στη Ρωσία στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας», δήλωσε ο Blinken τον Φεβρουάριο.
Μετά από προκαταρκτικές διασταύρωσης των πληροφοριών από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, αξιωματούχοι φέρεται να πέρασαν εβδομάδες επαληθεύοντας το υλικό με άλλες πηγές πληροφοριών και με συνεργάτες.
Το όχημα έχει υποβληθεί στο παρελθόν σε αυστηρές δοκιμές εκτός δρόμου και έχει επιδείξει εξαιρετική κινητικότητα σε όλες τις επιφάνειες και σε συνθήκες παντός καιρού.


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης