Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Ειδεχθής πράξη η καταστροφή του φράγματος της Kakhovka – Θέτει σε κίνδυνο τον πληθυσμό

Macron: Ειδεχθής πράξη η καταστροφή του φράγματος της Kakhovka – Θέτει σε κίνδυνο τον πληθυσμό
«Η Γαλλία καταδικάζει αυτήν την ειδεχθή πράξη που θέτει σε κίνδυνο τον πληθυσμό», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter
Την κατεπείγουσα αποστολή βοήθειας για την κάλυψη των άμεσων αναγκών της Ουκρανίας μετά την καταστροφή του υδροηλεκτρικού φράγματος της Kakhovka , στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε στις 7/6/2023 ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron.
«Η Γαλλία καταδικάζει αυτήν την ειδεχθή πράξη που θέτει σε κίνδυνο τον πληθυσμό», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter ύστερα από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ουκρανό ομόλογό του Volodymyr Zelensky.
«Εξέφρασα στον πρόεδρο Zelensky την αλληλεγγύη μου στον λαό του μετά την επίθεση στο φράγμα της Kakhovka», συμπλήρωσε.

Αποστολή βοήθειας

Σύμφωνα με το Ελιζέ, το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών θα στείλει άμεσα στην Ουκρανία ένα πρώτο φορτίο με δέκα τόνους προϊόντων υγιεινής, φίλτρα νερού και μια φορητή δεξαμενή.
Νωρίτερα, ο ουκρανός πρόεδρος γνωστοποίησε ότι ενημέρωσε τον γάλλο ομόλογό του για «τις περιβαλλοντικές και ανθρωπιστικές συνέπειες της ρωσικής τρομοκρατικής ενέργειας» και αναφέρθηκε στις «επείγουσες ανάγκες» για την αντιμετώπιση της καταστροφής στην περιοχή της Kherson.
Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για την ευθύνη της κατάρρευσης του υδροηλεκτρικού φράγματος στον ποταμό Δνείπερο, που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πόλεις και χωριά τόσο στην όχθη που βρίσκεται υπό την  διοίκηση των ρωσικών δυνάμεων όσο και στην όχθη που παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο.
Ο Zelensky ανέφερε ότι συμφώνησε με τον Macron να συνεχίσουν τη «συνεργασία σε θέματα άμυνας», ιδίως σε ό,τι αφορά την αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας.
Ευχαρίστησε επίσης τον πρόεδρο της Γαλλίας για τη στήριξή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και συζήτησαν για την προσεχή σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης