Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εισαγγελέας για τη δολοφονία του Άλκη: «Θα πω πολλά που δεν αρέσουν, μην με διακόψει κανείς»

Εισαγγελέας για τη δολοφονία του Άλκη: «Θα πω πολλά που δεν αρέσουν, μην με διακόψει κανείς»
«Η επίθεση δεν ήταν τυχαία αλλά οργανωμένη και σχεδιασμένη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων», είπε η εισαγγελέας

Κόλαφος η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα για την δολοφονική επίθεση με οπαδικά κίνητρα που οδήγησε στον θάνατο του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.
Η μεγάλη στιγμή έφτασε στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ο οποίος έφυγε άδικα από τη ζωή τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022 σε μία φρικτή επίθεση με οπαδικά κίνητρα. Η εισαγγελέας, Κυριακή Κλιάμπα έκανε λόγο για προσχεδιασμένη μέχρι το τέλος επίθεση με ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων.
Σε ό,τι αφορά τους 12 κατηγορούμενους, η κα Κλιάμπα είπε ότι δεν μπορεί να δεχτεί ότι είναι καλά παιδιά, διότι, όπως είπε, τα καλά παιδιά δεν κρατούν όπλα, δεν είναι αρματωμένα σαν αστακοί, αντίθετα, οι πέντε νέοι δεν είχαν τίποτα επάνω τους παρά μόνο ένα αναψυκτικό.
«Η επίθεση δεν ήταν τυχαία αλλά οργανωμένη και σχεδιασμένη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων», είπε η εισαγγελέας. «Επειδή θα ακούσετε πολλά και τα περισσότερα μάλλον δεν θα αρέσουν, παρακαλώ να μην με διακόψει κανείς για να κλείσει αναίμακτα ο ρόλος μου», συνέχισε, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση δύσκολη και ψυχοφθόρα και πρόσθεσε ότι δεν χρειάζεται να είναι κανείς γονιός για να νιώσει τον πόνο που νιώθουν οι οικογένειες των θυμάτων.
«Μία οικογένεια όμως θα υποφέρει για μια ζωή. Οι οικογένειες εκ δεξιών περπατούν με ψηλά το κεφάλι, οι εξ αριστερών όμως -σ.σ. οι οικογένειες των κατηγορούμενων- μέσα τους ίσως έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα παιδιά τους είχαν χάσει τον δρόμο τους προ πολλού, ακολουθώντας αυτόν του μίσους», είπε και πρόσθεσε πως το δικαστήριο πρέπει να καταλήξει σε δίκαιη κρίση.
«Εμείς δεν δικάζουμε οικογένειες», είπε και τόνισε ότι δεν θα αναφερθεί καθόλου στις καταθέσεις των γονιών των κατηγορούμενων, μεταφέροντας ωστόσο τη φράση μίας μητέρας «περί μεγάλου και εντυπωσιακού δρεπανιού» και υπογράμμισε πως το «δρεπάνι που κάποτε θέριζε σιτάρι, τώρα θερίζει ζωές».«Δεν μπορώ να δεχτώ ότι οι κατηγορούμενοι είναι καλά παιδιά. Τα καλά παιδιά δεν κυκλοφορούν με όπλα και δεν αφαιρούν ζωές», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «η επίθεση δεν ήταν τυχαία αλλά οργανωμένη και σχεδιασμένη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Θα αντιληφθείτε τον κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων».Στη συνέχεια της αγόρευσής της, η εισαγγελέας τόνισε ότι οι κατηγορούμενοι πήραν αυτήν την απόφαση «ορμώμενοι από τα πάθη, τον φανατισμό και το λυσσαλέο μίσος για την αφαίρεση της ζωής των εχθρών τους, των αιώνιων».
«Κυκλοφορούσαν αρματωμένοι σε ένα σχέδιο εξόντωσης. Οι πέντε νέοι δεν είχαν τίποτα πάνω τους, γιατί απολάμβαναν τη ζωή. Είχαν μόνο ένα αναψυκτικό που ο Άλκης και ο φίλος του μοιράστηκαν για τελευταία φορά, αυτός ήταν ο εξοπλισμός τους», ανέφερε και υπογράμμισε πως ο Άλκης και οι φίλοι του αιφνιδιάστηκαν από την επίθεση.
«Φάνηκε από τις καταθέσεις τους ότι τελούσαν σε σοκ. Οι μόνοι που καταλάβαιναν τι γινόταν σε εκείνο το χάος ήταν οι κατηγορούμενοι που είχαν ειλημμένη απόφαση να σκοτώσουν και όχι απλά να φοβερίσουν», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης