Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intrum: Μειώθηκαν κατά 44% οι εκπομπές άνθρακα μέσα σε 3 χρόνια

Intrum: Μειώθηκαν κατά 44% οι εκπομπές άνθρακα μέσα σε 3 χρόνια
Μείωση κατά 44% των εκπομπών άνθρακα δηλαδή σε 1.223 τόνους το 2022 από 2.184 τόνους το 2020

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον, η Intrum επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στη βιωσιμότητα παρουσιάζοντας σημαντικές περιβαλλοντικές επιδόσεις στο πλαίσιο της συνολικής ESG στρατηγικής του Ομίλου Intrum στην πορεία προς μια υγιή οικονομία. 
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εταιρία, σύμφωνα με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDGs 2030) και συγκεκριμένα τον Στόχο 13 «Δράση για το Κλίμα», εφαρμόζει παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα ένα πλαίσιο πολιτικών και πρακτικών με στόχο τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, την αξιοποίηση της πράσινης ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και την προώθηση της προστασίας του περιβάλλοντος. 

Μέσα σε τρία χρόνια, η Intrum στην Ελλάδα έχει πετύχει:

  • Μείωση κατά 44% των εκπομπών άνθρακα δηλαδή σε 1.223 τόνους το 2022 από 2.184 τόνους το 2020.
  • Μείωση των εκπομπών άνθρακα (tco2e) ανά εργαζόμενο κατά 66%, από 2,1 τόνους /εργαζόμενο το 2020 σε 0,71 τόνους/εργαζόμενο το 2022, λόγω κυρίως της εδραίωσης του υβριδικού μοντέλου εργασίας για άνω του 98% των εργαζομένων.
  • Το 97% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται στους χώρους εργασίας να προέρχεται από ΑΠΕ.
  • Ετήσια εξοικονόμηση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας άνω του 20% (000 KWh) με την εφαρμογή στοχευμένων δράσεων όπως είναι η λειτουργία ασφαλείας κατά την περίοδο των εορτών και θερινών διακοπών, το ελεγχόμενο ωράριο φωτισμού, η ελεγχόμενη θερμοκρασία στον κεντρικό κλιματισμό κ.ά.
  • Αντικατάσταση του 65% του στόλου μισθωμένων αυτοκινήτων της εταιρίας με plug-in υβριδικά. 

Η Intrum έχει εδραιώσει σταθερά και αδιάκοπα, κατά τα τελευταία τρία χρόνια, το υβριδικό μοντέλο εργασίας, με αποτέλεσμα να μειώνεται περαιτέρω το ενεργειακό αποτύπωμα ανά εργαζόμενο. Παράλληλα, υλοποιεί πλήρη ανακαίνιση των κεντρικών της εγκαταστάσεων, δημιουργώντας ένα ενεργειακά αναβαθμισμένο και βιώσιμο χώρο εργασίας, με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και πολλαπλά μέτρα βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης, όπως η μεγιστοποίηση χρήσης φυσικού φωτισμού και νέων τεχνολογιών, η τοποθέτηση έξυπνων αυτοματισμών και η χρήση ανιχνευτών παρουσίας για έλεγχο του φωτισμού.
Συνολικά, η Intrum εφαρμόζει σειρά βιώσιμων πρακτικών στην καθημερινή της λειτουργία, ενώ πραγματοποιεί και δράσεις ευαισθητοποίησης, όπως είναι οι καθαρισμοί παραλιών, οι δενδροφυτεύσεις και η περιβαλλοντική εκπαίδευση των εργαζομένων της
«Στην Intrum, η βιωσιμότητα είναι ο κεντρικός άξονας του εταιρικού σκοπού και της επιχειρηματικής δράσης μέσα από τη συνδρομή μας στην εύρεση βιώσιμων λύσεων για όλους. Παράλληλα, η  μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος αποτελεί προτεραιότητα και σταθερό στόχο στη λειτουργία και εργασιακή καθημερινότητά μας. Έχοντας πετύχει, μέσα σε τρία μόλις χρόνια λειτουργίας, μετρήσιμα αποτελέσματα στην περιβαλλοντική διαχείριση συνεχίζουμε να δεσμευόμαστε στην πορεία προς μια υγιή οικονομία, αλλά και στην πορεία προς ένα βιώσιμο περιβάλλον για όλους» επισημαίνει η κα. Μαρία Φατζικμανώλη, Επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού και Επικοινωνίας, Intrum Ελλάδος.   

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης