Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sunak: «Έχουμε επιστρέψει 1.800 Αλβανούς παράνομους μετανάστες στην πατρίδα τους μέσα σε μόλις έξι μήνες»

Sunak: «Έχουμε επιστρέψει 1.800 Αλβανούς παράνομους μετανάστες στην πατρίδα τους μέσα σε μόλις έξι μήνες»
Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει αλλοδαπούς παραβάτες και άτομα που έχουν επιστρέψει οικειοθελώς – όχι μόνο άτομα που υπέβαλαν αίτηση ασύλου
Ο αριθμός των Αλβανών που φτάνουν με σκάφη στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει μειωθεί κατά 90%, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Sunak.
«Έχουμε επιστρέψει τώρα 1.800 στην Αλβανία μέσα σε μόλις έξι μήνες. Από την αποδοχή περίπου μία στις πέντε περιπτώσεις αλβανικού ασύλου, τώρα μόλις μία στις 50», είπε ο Sunak στους δημοσιογράφους στο Ντόβερ.
Τα στοιχεία του βρετανικού Υπουργείου Εσωτερικών δείχνουν ότι από τότε που υπογράφηκε η νέα συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αλβανίας τον Δεκέμβριο του 2022, 1.788 Αλβανοί υπήκοοι επέστρεψαν στη χώρα τους.
Ωστόσο, ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει αλλοδαπούς παραβάτες και άτομα που έχουν επιστρέψει οικειοθελώς – όχι μόνο άτομα που υπέβαλαν αίτηση ασύλου.
Μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2023, 390 Αλβανοί επιστράφηκαν βίαια. Οι Αλβανοί αντιπροσώπευαν σχεδόν το 30% των αφίξεων μικρών σκαφών το 2022. Οι περισσότεροι από αυτούς (85%) ζήτησαν άσυλο.
«Πριν ξεκινήσω το σχέδιό μου τον Δεκέμβριο, ο αριθμός των ανθρώπων που εισέρχονταν παράνομα στη Βρετανία με μικρά σκάφη είχε τετραπλασιαστεί μέσα σε δύο χρόνια. Κάποιοι είπαν ότι αυτό το πρόβλημα ήταν ανυπέρβλητο ή απλώς γεγονός του 21ου αιώνα. Είχαν χάσει την πίστη τους στους πολιτικούς να βάλουν τις σκληρές αυλές για να κάνουν κάτι γι ‘αυτό. Και φυσικά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Αλλά στους πέντε μήνες από τότε που ξεκίνησα το σχέδιο, τα περάσματα έχουν μειωθεί τώρα κατά 20%. σε σχέση με πέρυσι. Είναι η πρώτη φορά από την αρχή αυτού του προβλήματος που οι αφίξεις μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου έχουν μειωθεί σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν», δήλωσε ακόμα ο Sunak, αναφερόμενος στο έργο της κυβέρνησής του για τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης