Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία - Η κεντρική τράπεζα αυξάνει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, διαψεύδοντας τις προσδοκίες

Αυστραλία - Η κεντρική τράπεζα αυξάνει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, διαψεύδοντας τις προσδοκίες
Ο στόχος της κεντρικής τράπεζας για τον πληθωρισμό κυμαίνεται μεταξύ 2% και 3%
Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας διέψευσε την Τρίτη (6/6/2023) και πάλι τις προσδοκίες της αγοράς, αυξάνοντας το επιτόκιο αναφοράς της κατά 25 μονάδες βάσης στο 4,1%.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ευρέως ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρούσε τα επιτόκια σταθερά. Κατά συνέπεια, οι αυστραλιανές μετοχές υποχώρησαν περαιτέρω μετά και την εν λόγω εξέλιξη, με τον δείκτη S&P/ASX 200 να διαπραγματεύεται κατά 1% χαμηλότερα. Το αυστραλιανό δολάριο σημείωσε άνοδο κατά 0,73% στα 0,6667 έναντι του αμερικανικού δολαρίου, λίγο μετά την απόφαση.
Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας, Philip Lowe, δήλωσε ότι ενώ ο πληθωρισμός στη χώρα μπορεί να έχει «περάσει το αποκορύφωμά του», υπάρχουν ακόμη δείκτες που δείχνουν ότι ο πληθωρισμός επιμένει.
«Τα πρόσφατα δεδομένα δείχνουν ότι οι ανοδικοί κίνδυνοι για τις προοπτικές του πληθωρισμού έχουν αυξηθεί και το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ανταποκριθεί σε αυτό», δήλωσε ο Lowe.
«Αυτή η περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων αποσκοπεί στην παροχή μεγαλύτερης εμπιστοσύνης ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στο στόχο εντός ενός εύλογου χρονικού πλαισίου», πρόσθεσε ο Lowe.
Ο στόχος της κεντρικής τράπεζας για τον πληθωρισμό κυμαίνεται μεταξύ 2% και 3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης