Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Ajay Banga ανέλαβε τα καθήκοντά του ως νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας

Ο Ajay Banga ανέλαβε τα καθήκοντά του ως νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας
Η Παγκόσμια Τράπεζα σχεδιάζει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις...
Ο νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Ινδοαμερικανός Ajay Banga, ανέλαβε σήμερα επισήμως τα καθήκοντά του, διαδεχόμενος τον David Malpas που αποχώρησε χθες από τη θέση αυτήν.
Ο Banga, ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας καρτών MasterCard, εξελέγη χωρίς αντίπαλο επικεφαλής της ΠΤ στις αρχές Μαΐου, καθώς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για το αξίωμα.
Ο Ajay Banga είναι ο δεύτερος πρόεδρος της ΠΤ που δεν έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ (προηγήθηκε ο Jim Yong Kim που γεννήθηκε στη Νότια Κορέα αλλά μεγάλωσε στην Αϊόβα) και ο πρώτος που δεν σπούδασε σε αμερικανικό πανεπιστήμιο: ολοκλήρωσε τις σπουδές του και ξεκίνησε την καριέρα του στη χώρα καταγωγής του, την Ινδία.
Η Παγκόσμια Τράπεζα σχεδιάζει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και τον περασμένο Μάρτιο ανακοίνωσε την αύξηση της χρηματοδότησής της κατά 5 δισεκ. δολάρια ετησίως για την επόμενη δεκαετία. Το σύνολο των μεταρρυθμίσεων θα ανακοινωθεί στην επόμενη ετήσια σύνοδο της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στο Μαρακές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης