Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι BRICS δεν είναι πλέον η εναλλακτική λύση στους G20 – Είναι το προπύργιο της νέας παγκόσμιας πολιτικής

Οι BRICS δεν είναι πλέον η εναλλακτική λύση στους G20 – Είναι το προπύργιο της νέας παγκόσμιας πολιτικής
Οι BRICS δεν είναι πλέον μια «εναλλακτική», είναι ένα εδραιωμένο χαρακτηριστικό του νέου παγκόσμιου τοπίου
Σχετικά Άρθρα
Με την προσθήκη της Βενεζουέλας και το τεράστιο ενδιαφέρον άλλων 20 χωρών προς ένταξη, επιβεβαιώνεται πως οι BRICS εδραιώνονται ως μία νέα πραγματικότητα στον κόσμο, τόσο ως προς την γεωπολιτική ισχύ, όσο και προς την οικονομική.
Η ομάδα κρατών BRICS δεν είναι πλέον εναλλακτική σε άλλες διεθνείς ενώσεις, αλλά το προπύργιο της παγκόσμιας πολιτικής, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας Subrahmanyam Jaishankar.
«Οι BRICS δεν είναι πλέον μια "εναλλακτική", είναι ένα εδραιωμένο χαρακτηριστικό του νέου παγκόσμιου τοπίου.
Το μήνυμα της μεταρρύθμισης που ενσωματώνουν οι BRICS πρέπει να διαποτίσει τον κόσμο της πολυμέρειας», έγραψε ο κορυφαίος διπλωμάτης στη σελίδα του στο Twitter.
«Οι φίλοι των BRICS υποστηρίζουν σθεναρά τη μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», συνέχισε ο Subrahmanyam Jaishankar.

Πολυπολικότητα και διεθνείς προκλήσεις

Σύμφωνα με τον Ινδό υπουργό Εξωτερικών, «οι BRICS δεν είναι μόνο έκφραση της πολυπολικότητας αλλά των πολλών και διαφορετικών τρόπων αντιμετώπισης των διεθνών προκλήσεων».
Οι BRICS επιδιώκουν να οικοδομήσουν «μια δικαιότερη - χωρίς αποκλεισμούς- ανοιχτή διεθνή αρχιτεκτονική με πυρήνα τη βιώσιμη ανάπτυξη», σημείωσε.
«Η δημιουργία ανθεκτικών και αξιόπιστων αλυσίδων εφοδιασμού είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας.
Η υπουργική συνάντηση των Φίλων των BRICS πραγματοποιήθηκε στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.
Συμμετείχαν υπουργοί Εξωτερικών από τα κράτη των BRICS και 12 χώρες του Παγκόσμιου Νότου που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην ομάδα, δηλαδή Αργεντινή, Μπαγκλαντές, Βενεζουέλα, Γκαμπόν, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Αίγυπτος, Ινδονησία, Ιράν, Κομόρες, Κούβα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σαουδική Αραβία.
Την Πέμπτη, το Κέιπ Τάουν φιλοξένησε μια συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών από τις χώρες BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), οι οποίοι, μεταξύ άλλων, συζήτησαν την ιδέα της επέκτασης του Οργανισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης