Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύεται η ρωσική πολεμική αεροπορία - Νέα παρτίδα των βομβαρδιστικών Su-34

Ενισχύεται η ρωσική πολεμική αεροπορία - Νέα παρτίδα των βομβαρδιστικών Su-34
Η Ρωσία έχει αναπτύξει εκτενώς αυτό το αεροσκάφος στον συνεχιζόμενο πόλεμο με την Ουκρανία
Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις παρέλαβαν νέα παρτίδα μαχητικών βομβαρδιστικών Su-34 πρώτης γραμμής από την United Aircraft Corporation (UAC, τμήμα του κρατικού τεχνολογικού κολοσσού Rostec), όπως αποκάλυψε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της UAC την 1η Ιουνίου.
"Η UAC παρέδωσε μια νέα παρτίδα βομβαρδιστικών πρώτης γραμμής Su-34 στις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις. Αυτά τα θαυμάσια αεροσκάφη έχουν κατασκευαστεί στο εργοστάσιο αεροπορίας Chkalov Novosibirsk. Τα αεροσκάφη έχουν υποβληθεί σε δοκιμές εδάφους και πτήσης και έχουν παραδοθεί στο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας", ανέφερε το γραφείο Τύπου σε ανακοίνωσή του, όπως μετέδωσε το TASS.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι το Su-34 Fullback διαθέτει διευρυμένες δυνατότητες μάχης, που του επιτρέπουν να χρησιμοποιεί προηγμένα πυρομαχικά που εκτοξεύονται από αέρος, να επεκτείνει τις συνθήκες και την ακρίβεια των βομβαρδισμών και να αυξάνει το εύρος προσβολής χερσαίων και ναυτικών στόχων.
Η τελευταία παρτίδα μαχητικών βομβαρδιστικών Su-34 παραδόθηκε στη Ρωσία τον Νοέμβριο του 2022.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε τότε, η ρωσική κυβέρνηση ενημέρωσε ότι το αεροσκάφος ολοκλήρωσε πολλαπλές δοκιμές εδάφους και πτήσης.

Δύναμη κρούσης

Η Ρωσία έχει αναπτύξει εκτενώς αυτό το αεροσκάφος στον συνεχιζόμενο πόλεμο με την Ουκρανία.
Στην ανακοίνωση που ανακοινώνει την πρόσφατη παράδοση τονίζεται: "Τα βομβαρδιστικά πρώτης γραμμής Su-34 αποτελούν σημαντικό μέρος της δύναμης κρούσης της ρωσικής αεροπορίας πρώτης γραμμής".
Όπως σημειώνεται από τους EurAsian Times, το Su-34 έχει χρησιμοποιηθεί για να εξαπολύσει επιθέσεις από απόσταση στην Ουκρανία χωρίς να εισέλθει στον κορεσμένο εναέριο χώρο της.
Επιπλέον, η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την επίδειξη θεαματικών βομβαρδισμών του αεροσκάφους σε έδαφος. Την περασμένη εβδομάδα, δύο ρωσικά μαχητικά βομβαρδιστικά Su-34 Fullback καταγράφηκαν από την κάμερα να ρίχνουν βόμβες υψηλής εκρηκτικότητας σε πολύ χαμηλό ύψος κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας αλλά εντός της ηπειρωτικής Ρωσίας.
Το βίντεο καταδεικνύει πώς οι μη κατευθυνόμενες βόμβες μπορεί να είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν, καθώς θα μπορούσε να δει κανείς ότι χάνουν τους προβλεπόμενους στόχους τους. Σύμφωνα με εικασίες, οι βόμβες που έριξαν τα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη ήταν βόμβες ελεύθερης πτώσης υψηλής εκρηκτικότητας της κατηγορίας FAB-500Sh, οι οποίες προορίζονται για ανάπτυξη σε χαμηλό ύψος.
Ο Guy Plopsky, αμυντικός αναλυτής, επισήμανε πρόσφατα ότι τα αεροσκάφη Su-34 χρησιμοποιούν βόμβες με αλεξίπτωτο για να ξεπεράσουν την πρόκληση της διεξαγωγής πλήγματος από μεσαία και μεγάλα ύψη λόγω της επίμονης απειλής της ουκρανικής αεράμυνας GBAD (Ground-Based Air Defense).
Σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις, το μαχητικό βομβαρδιστικό Su-34 Fullback είναι ένα αναντικατάστατο περιουσιακό στοιχείο για τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις (VKS), κάτι που το αεροσκάφος έχει αποδείξει με τις επιδόσεις του στον συνεχιζόμενο πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Μαζί με το Su-35, το Su-34 είναι το πολεμικό αεροσκάφος που έχει αναπτυχθεί εκτενέστερα κατά μήκος της πρώτης γραμμής.
Ωστόσο, σε αντίθεση με το μαχητικό αεροσκάφος Su-35, το Su-34 είναι πιο περίεργο για έναν απλό λόγο - είναι ταυτόχρονα μαχητικό και βομβαρδιστικό αεροσκάφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης