Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στο κλαμπ των τρισεκατομμυριούχων η Nvidia, με… χείρα βοηθείας από την τεχνητή νοημοσύνη

Στο κλαμπ των τρισεκατομμυριούχων η Nvidia, με… χείρα βοηθείας από την τεχνητή νοημοσύνη
Ξεπέρασε το 1 τρισεκ. κεφαλαιοποίησης η Nvidia
Σχετικά Άρθρα
Το ορόσημο του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων ξεπέρασε η χρηματιστηριακή αξία της Nvidia στη Wall Street, απόρροια των προσδοκιών για πρωταγωνιστικό ρόλο της δημοφιλούς εταιρείας στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης.
Μετά από «ράλι» άνω του 3% σήμερα 30/5, η κεφαλαιοποίηση της τεχνολογικής εταιρείας στον δείκτη Nasdaq ανέρχεται πλέον σε 1,01 τρισεκ. δολάρια, ανεβάζοντας τα κέρδη για τη μετοχή στο περίπου 200% για το 2022!
Βέβαια, η Nvidia δεν είναι η πρώτη εταιρεία που σπάει το «φράγμα» του 1 τρισεκ. δολαρίων κεφαλαιοποίησης, καθώς η αρχή έχει ήδη γίνει από τις Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft, Tesla στις ΗΠΑ αλλά και τη Saudi Aramco στη Σαουδική Αραβία. Αξίζει να σημειωθεί πως η τρέχουσα συνολική χρηματιστηριακή αξία των προαναφερθέντων εταιρειών, ξεπερνά τα 10 τρισεκ. δολάρια!

Ποιες εταιρίες θα επωφεληθούν από την έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης - Το φαινόμενο Nvidia και η Tesla

Υπερτιμημένη θεωρεί τη μετοχή της Nvidia Corporation η Cathie Wood, διαχειρίστρια του διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου ARK Innovation, ενώ εκτιμά ότι η Tesla θα επωφεληθεί από τις πρόσφατες ανακαλύψεις στην τεχνητή νοημοσύνη.
Σε μια σειρά από tweets, η Wood εξέφρασε την αντίθεσή της στον στόχο της Nvidia για 25 φορές μεγαλύτερο άλμα πωλήσεων για το 2023 και τόνισε ότι άλλοι παίκτες θα επωφεληθούν πιθανότατα περισσότερο από μια επερχόμενη έκρηξη τεχνητής νοημοσύνης.
Συγκεκριμένα, η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla είναι ο "πιο προφανής" ωφελημένος από τις πρόσφατες εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης, δήλωσε η Wood, αναφέροντας την ώθηση της εταιρείας προς την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.
"Κατά την άποψή μας, η Tesla είναι ο πιο προφανής δικαιούχος των πρόσφατων ανακαλύψεων στην #AI, καθώς στοχεύει σε ένα TAM εσόδων 8-10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στην αυτόνομη κινητικότητα μέχρι το 2030", ανέφερε η Wood στο Twitter.

Το ράλι της Nvidia

Τα σχόλια της Wood έρχονται στον απόηχο του ράλι των μετοχών της Nvidia την περασμένη εβδομάδα, το οποίο κατέστησε την εταιρεία την πιο πολύτιμη chipmaker στον κόσμο και σε πορεία να καταγράψει αποτίμηση 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, σημειώνει το Reuters.
Το ράλι οδηγήθηκε κυρίως από τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα κέρδη του πρώτου τριμήνου, τα οποία η Nvidia συνέδεσε με το αυξημένο ενδιαφέρον για την τεχνητή νοημοσύνη. Η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ προέβλεψε επίσης ισχυρές πωλήσεις και ζήτηση για το έτος, επικαλούμενη το ταχέως αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Το ράλι έφερε τα ετήσια κέρδη της Nvidia σε περίπου 167% για το έτος.
Τα κέρδη της Nvidia διαχύθηκαν στις περισσότερες άλλες μετοχές κατασκευής τσιπ, προκαλώντας έντονα ράλι στους προμηθευτές της στην Ασία, συγκεκριμένα στις SK Hynix, Advantest Corp, και TSMC.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Cathie's Ark, η οποία παρακολουθεί τις συμμετοχές των κεφαλαίων που διαχειρίζεται η Wood με το όνομα Ark, η Wood κατέχει συνολικά 325.062 μετοχές της Nvidia στις 26 Μαΐου.
Το ταμείο είχε απορρίψει περίπου 79.000 μετοχές τον Φεβρουάριο και 65.000 μετοχές την περασμένη εβδομάδα.

Η μετοχή στις 19:50 ώρα Ελλάδος:
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης