Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Εγκρίθηκε η πρώτη δόση του δανείου στην Ουκρανία - Εκταμιεύονται 900 εκατ. δολάρια

ΔΝΤ: Εγκρίθηκε η πρώτη δόση του δανείου στην Ουκρανία - Εκταμιεύονται 900 εκατ. δολάρια
«Συνολικά, η μακροοικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα διατηρήθηκε χάρη στη συνετή χάραξη πολιτικής και τη συνεχή και έγκαιρη εξωτερική στήριξη» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΝΤ
Το ΔΝΤ και η Ουκρανία έφτασαν σε συμφωνία τεχνικών κλιμακίων (staff-level agreement) επί της πρώτης αξιολόγησης του δανειακού προγράμματος στην Ουκρανία, συνολικού ύψους 15,6 δισ. δολαρίων για την εμπόλεμη χώρα.
Η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση της δόσης ύψους 900 εκατ. δολαρίων προς το Κίεβο, μετά από την έγκριση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ταμείου που αναμένεται να γίνει τις ερχόμενες εβδομάδες.
Σημειώνεται πως τον Μάρτιο του 2023 ΔΝΤ και Ουκρανία συμφώνησαν σε μια γραμμή δανειακής χρηματοδότησης 15,6 δισ. δολαριών.
Το Ταμείο στην αξιολόγηση που έκανε υποστηρίζει πως οι επιδόσεις της Ουκρανίας ήταν ισχυρές και ότι τηρήθηκαν όλα τα νομισματικά κριτήρια που είχαν τεθεί στα μέσα Απριλίου μεταξύ των δύο πλευρών, όπως και οι δομικές μεταρρυθμίσεις που είχαν συμφωνηθεί στα μέσα του Μαΐου.
«Συνολικά, η μακροοικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα διατηρήθηκε χάρη στη συνετή χάραξη πολιτικής και τη συνεχή και έγκαιρη εξωτερική στήριξη» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΝΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης