Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τέμπη: Ποινική δίωξη σε τρία στελέχη του ΟΣΕ για παράβαση καθήκοντος

Τέμπη: Ποινική δίωξη σε τρία στελέχη του ΟΣΕ για παράβαση καθήκοντος
Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΣΕ αλλά και δύο μέλη της Επιτροπή Αξιολόγησης του ΟΣΕ, οι οποίοι κατηγορούνται για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας και ενώ δεν πληρούσε το όριο ηλικίας
Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας στα στελέχη του ΟΣΕ για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΣΕ αλλά και δύο μέλη της Επιτροπή Αξιολόγησης του ΟΣΕ, οι οποίοι κατηγορούνται για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας και ενώ δεν πληρούσε το όριο ηλικίας.
Σύμφωνα με το larissanet, τα δύο μέλη φέρεται να κατέθεσαν πως τη στιγμή της αξιολόγησης του υποψήφιου σταθμάρχη δεν προβλεπόταν κάποιο ηλικιακό όριο, ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ κατέθεσε πως ενήργησε νόμιμα, καθώς όπως είπε, απλώς επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης.
Ωστόσο, όπως προκύπτει από το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Απρίλιο αλλά και από την απάντηση του ΟΣΕ στην Επιτροπή, το ηλικιακό όριο είχε μπει ως απαιτούμενο για την κάλυψη της θέσης, ενώ ο νέος Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας δεν ίσχυε τη στιγμή που Επιτροπή Αξιολόγησης εξέταζε την αίτηση του 59χρονου.
Παράλληλα, αύριο Τρίτη, αναμένεται η άφιξη των Ιταλών εμπειρογνωμόνων, τους οποίους έχει καλέσει ο εφέτης ανακριτής προκειμένου να εξετάσουν το καταγραφικό του μοιραίου Intercity.
Τα δεδομένα από το καταγραφικό θα περιληφθούν στο πόρισμα των ανακριτικών Aρχών, το οποίο θα αποτελέσει στοιχείο της δικογραφίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης