Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με Cavusoglu με επίκεντρο τη νίκη Erdogan

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με Cavusoglu με επίκεντρο τη νίκη Erdogan
Τηλεφωνική επικοινωνία Ν. Δένδια με Μ. Cavusoglu
Σχετικά Άρθρα
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μ. Cavusoglu, είχε ο βουλευτής της ΝΔ, Ν. Δένδιας, με αφορμή την επανεκλογή του Recep Tayyip Erdogan ως προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας.
Ο κ. Δένδιας συνεχάρη τον Cavusoglu για την επανεκλογή Erdogan.
Ο Μ. Cavusoglu από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Δένδια για τα συγχαρητήρια.

Δένδιας: Δεν μας εξέπληξε η επανεκλογή Erdogan - Βεβαιότητες δεν υπάρχουν

«Δεν μας εξέπληξε η επανεκλογή του Προέδρου Erdogan, εν αντιθέσει με πολλούς φίλους μας στην Ευρώπη και πέρα από τον Ατλαντικό. Εμείς είχαμε μια πολύ καθαρή εικόνα για το τι πρόκειται να συμβεί στις τουρκικές εκλογές. Από εκεί και πέρα, βεβαιότητες δεν υπάρχουν. Νομίζω ότι θα κριθεί από το πώς ο Πρόεδρος Erdogan θέλει να διασφαλίσει και να σφραγίσει την υστεροφημία του», ανέφερε ο κ. Δένδιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.
Πρόσθεσε ότι ο Erdogan έχει να επιλέξει ανάμεσα σε πιθανές πορείες της χώρας του, με την Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα που υποστηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.
Σημείωσε πως η γειτονική χώρα βρίσκεται σε τεράστια οικονομική δυσκολία και πως «περιμένουμε τα δείγματα γραφής του Erdogan και ελπίζουμε ότι το παράθυρο ευκαιρίας θα δώσει τη δυνατότητα νέων προσπαθειών για ελληνοτουρκικό διάλογο».
Σε ό,τι αφορά τη θέση της Ελλάδας, ο κ. Δένδιας τόνισε πως «δεν διεκδικούμε τίποτα από Τουρκία, δεν ζητάμε κάτι, απαιτούμε μια συμπεριφορά μέσα στα όρια του Διεθνούς Δικαίου, όχι απειλές πολέμου, όχι παράνομα μνημόνια. Αν η Τουρκία το ενστερνίζεται αυτό, τότε υπάρχει έδαφος να συζητήσουμε έντιμα τη μία διαφορά μας».
Κατά τον ίδιο, υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας, «όμως αν το αφήσουμε στην τύχη του, κάποιο τυχαίο περιστατικό θα συμβεί που θα μας φέρει κουτρουβαλώντας πίσω, ο χρόνος είναι σημαντικό αγαθό και θα το εκμεταλλευόμουν».
Υπογράμμισε πως «η Ελλάδα δεν έχει πρόθεση να αποκλείσει την Τουρκία από την θάλασσα, αλλά δεν θα εκχωρήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Μπορούμε να βρούμε μια άκρη και ο αρχηγός της ΝΔ τοποθετήθηκε πολύ καθαρά ότι θα επιχειρήσει την επανέναρξη των επαφών και των συζητήσεων».
Για το γεγονός ότι η Τουρκία θέτει θέμα κυριαρχίας των βραχονησίδων ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ελπίδα ότι «τα λέει προσχηματικά, δημιουργεί δευτερογενή θέματα, ελπίζω ότι είναι τακτική και όχι αντίληψη του δικαίου».
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης