Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Μέσα σε μία εβδομάδα 801 συλλήψεις, 3.056 προσαγωγές και πάνω από 17 χιλ. παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

ΕΛ.ΑΣ: Μέσα σε μία εβδομάδα 801 συλλήψεις, 3.056 προσαγωγές και πάνω από 17 χιλ. παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
Συνεχίστηκαν και οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής
Συνεχίζονται οι αστυνομικές δράσεις σε όλη την Επικράτεια, με σκοπό την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές με αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.
Στο πλαίσιο αυτό, το διάστημα από 22 έως 29 Μαΐου 2023 δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, λαμβάνοντας υπόψη το Στρατηγικό Σχεδιασμό του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια των επιμέρους Γενικών Αστυνομικών Περιφερειακών Διευθύνσεων.
Κατά τη διάρκεια των δράσεων, σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν 64.616 οχήματα και 83.595 άτομα, ενώ πραγματοποιήθηκαν 3.056 προσαγωγές, 801 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα και για παραβάσεις Κ.Ο.Κ., 17.702 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., 6 κατασχέσεις και 251 ακινητοποιήσεις οχημάτων, 63 παραβάσεις αντικαπνιστικής νομοθεσίας και 54 λοιπές παραβάσεις.

Στοχευμένες δράσεις

Παράλληλα, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σε περιοχές που έχουν παρατηρηθεί αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας, όπου πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, με τη συμμετοχή αστυνομικών διαφόρων Υπηρεσιών.
Ειδικότερα:
-το διήμερο 27-28 Μαΐου 2023 στο Κούπι Κορωπίου πραγματοποιήθηκαν 59 έλεγχοι ατόμων και 49 έλεγχοι οχημάτων, προσήχθησαν 2 άτομα , ενώ βεβαιώθηκαν 16 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. καθώς και μία λοιπή παράβαση.
- το τριήμερο 26-28 Μαΐου 2023 σε Βραχάτι και Εξαμίλια Κορινθίας πραγματοποιήθηκαν 80 έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν 15 άτομα , ενώ συνελήφθησαν 5 άτομα, από τα οποία τα 2 για Κ.Ο.Κ και 3 για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Δυτική Αττική

Επιπλέον, από 26 έως και 28 Μαΐου 2023, συνεχίστηκαν οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες επικεντρώθηκαν σε Αγία Βαρβάρα, Μενίδι, Περιστέρι και Πετρούπολη, σύμφωνα με τον υφιστάμενο Στρατηγικό Σχεδιασμό και την εφαρμογή των κατά τόπους σχεδίων αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή υπηρεσιών των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Τροχαίας Αττικής.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.257 έλεγχοι ατόμων, έγιναν 141 προσαγωγές, αλλά και 7 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων μία για ναρκωτικά, μία για όπλα και δύο για κλοπή.
Επίσης, βεβαιώθηκαν 370 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και 29 ακινητοποιήσεις οχημάτων, ενώ ανευρέθηκε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης