Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ- Γερμανία: Δημιουργείται κόμβος συντήρησης των Leopard για την Ουκρανία στην Πολωνία

ΗΠΑ-  Γερμανία: Δημιουργείται κόμβος συντήρησης των Leopard για την Ουκρανία στην Πολωνία
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius δήλωσε τον Απρίλιο ότι το Βερολίνο, η Βαρσοβία και το Κίεβο συμφώνησαν να δημιουργήσουν ένα κέντρο συντήρησης για τα Leopard στην Πολωνία
Σχετικά Άρθρα
Οι δυτικές χώρες συζήτησαν την πρόοδό τους στη δημιουργία κόμβου συντήρησης για άρματα μάχης Leopard 2, που θα εμπλακούν στην ουκρανική σύγκρουση, δήλωσε την Πέμπτη (25/5/2023) ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin.
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius δήλωσε τον Απρίλιο ότι το Βερολίνο, η Βαρσοβία και το Κίεβο συμφώνησαν να δημιουργήσουν ένα κέντρο συντήρησης για τα Leopard στην Πολωνία.
«Σήμερα μέλη της κοινοπραξίας αρμάτων μάχης Leopard συζήτησαν την πρόοδό τους στη δημιουργία ενός κόμβου συντήρησης και στην προώθηση των προσπαθειών τους για την παροχή πόρων για αυτό το σημαντικό πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια», είπε ο Austin σε συνέντευξη Τύπου μετά από τη σύσκεψη μιας ομάδας χωρών που προμηθεύουν όπλα την Ουκρανία.

Τα Leopard για την Ουκρανία

Στις 25 Ιανουαρίου, η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι θα στείλει 14 άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία και θα εκδώσει άδεια σε άλλες χώρες για επανεξαγωγή αυτών των τανκς.
Στις 24 Φεβρουαρίου, η Γερμανία αποφάσισε να προμηθεύσει στο Κίεβο τέσσερα ακόμη από αυτά τα άρματα.
Στα τέλη Μαρτίου έγινε γνωστό ότι τα 18 άρματα μάχης Leopard 2 που είχαν υποσχεθεί είχαν ήδη φτάσει στον προορισμό τους.
Το Leopard 2 θεωρείται ένα από τα πιο προηγμένα άρματα μάχης στην παγκόσμια αγορά όπλων.
Ωστόσο, η πολυπλοκότητα του μπορεί να είναι πρόβλημα καθώς είναι πολύ απαιτητικό όσον αφορά τη συντήρηση, γι' αυτό αποφασίστηκε να ανοίξει ένας κόμβος συντήρησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης