Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλιμάκωση στην Ουκρανία - Μετά τους Storm Shadow, οι Γερμανοί ετοιμάζονται να στείλουν πυραύλους κρουζ

Κλιμάκωση στην Ουκρανία - Μετά τους Storm Shadow, οι Γερμανοί ετοιμάζονται να στείλουν πυραύλους κρουζ
H Γαλλία ακολούθησε επίσης τα βήματα της Βρετανίας και υποσχέθηκε την παράδοση των δικών της πυραύλων SCALP-EG
Μετά την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας να εξοπλίσουν την Ουκρανία με τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow/SCALP EG, Γερμανός βουλευτής προέτρεψε τη χώρα να προμηθεύσει τους πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Taurus KPED 350 στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU).
Σε συνέντευξή του στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων RND στις 23 Μαΐου, ο Γερμανός βουλευτής της αντιπολίτευσης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης και συνταξιούχος συνταγματάρχης Roderich Kiesewetter προέτρεψε την Bundeswehr να μεταφέρει τους γερμανικούς πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία.
"Οι εταίροι της Ουκρανίας θα πρέπει τώρα να ρισκάρουν και να παράσχουν στη χώρα όλα όσα μπορεί να χρησιμοποιήσει για μια πολυδιάστατη, αλληλένδετη χρήση διαφόρων τύπων όπλων εντός των ορίων του διεθνούς δικαίου", δήλωσε στο RND, ενώ τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των δυνατοτήτων κρούσης μεγάλου βεληνεκούς της Ουκρανίας.
Κάνοντας λόγο για την παράδοση αυτών των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, ο Kiesewetter είπε ότι η Γερμανία διαθέτει μικρό αριθμό αυτών των κατευθυνόμενων πυραύλων υψηλής ακρίβειας, αλλά θα έφερναν τεράστια ποιοτική προστιθέμενη αξία στην Ουκρανία και θα επέτρεπαν πλήγματα κατά της ρωσικής στρατιωτικής υποδομής πολύ πίσω από τις γραμμές του μετώπου.
"Πριν από 10 χρόνια, προμηθεύτηκαν περίπου 600 από αυτούς τους πυραύλους cruise για την Bundeswehr, αλλά μόνο περίπου 150 από αυτούς είναι ακόμη σε λειτουργία", δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης.
storm.JPG

Στην ίδια συνέντευξη, ο Fabian Hoffmann, ειδικός σε θέματα πυραύλων στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, δήλωσε ότι υποθέτει ότι ο ευρωπαϊκός κατασκευαστής εξοπλισμών MBDA θα μπορούσε να ξεκινήσει εκ νέου την παραγωγή του Taurus, εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφασίσει να τον παραδώσει στην Ουκρανία.
Έφθασε στο σημείο να πει ότι αν γίνει μια παραγγελία, η MBDA θα μπορούσε επίσης να είναι σε θέση να επαναφέρει γρήγορα σε λειτουργία ορισμένους από τους προς το παρόν αχρησιμοποίητους πυραύλους κρουζ Taurus.
Η υπόθεση του γερμανικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς Taurus κερδίζει έδαφος λόγω της παράδοσης των βρετανικών πυραύλων Storm Shadow στην Ουκρανία που της έδωσαν τη δυνατότητα να πλήξει ρωσικές θέσεις πολύ πίσω από τις γραμμές του μετώπου.
Ενθαρρυμένη από τις πολεμικές τους επιδόσεις, η Γαλλία ακολούθησε επίσης τα βήματα της Βρετανίας και υποσχέθηκε την παράδοση των δικών της πυραύλων SCALP-EG, όπως αναφέρουν οι EurAsian Times.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης