Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ – Βαριές εκφράσεις από Παππά και Δούρου για τον Παπαδημούλη και τις…υποδείξεις στον Τσίπρα

Εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ – Βαριές εκφράσεις από Παππά και Δούρου για τον Παπαδημούλη και τις…υποδείξεις στον Τσίπρα
Έντονες αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις Παπαδημούλη περί νέων στελεχών που πρέπει να… βγουν μπροστά εν όψει των εκλογών στις 25 Ιουνίου
Σχετικά Άρθρα
Κλίμα εσωστρέφειας επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές.
Οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη για την ανάγκη νέας στρατηγικής και προβολής νέων προσώπων, που πρώτευσαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου, όπως η Έφη Αχτσιόγλου και ο Νάσος Ηλιόπουλος προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος.
Νίκος Παππάς και Ρένα Δούρου επέκριναν με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο και βαριές εκφράσεις τις δηλώσεις του κ. Παπαδημούλη, αποδίδοντάς του μάλιστα ιδιοτελείς σκοπούς.

Παππάς: Σοβαρότητα και όχι ανοησίες

Ο κόσμος «περιμένει σοβαρότητα και όχι ανοησίες», είπε ο κ. Παππάς ενώ η Ρένα Δούρου χαρακτήρισε αηδιαστικές τις δηλώσεις Παπαδημούλη.
«Ο Τσίπρας την έχει νικήσει τη Δεξιά στο παρελθόν ξανά και ξανά.
Είναι μία προσωπικότητα με διεθνή εμβέλεια.
Είναι ένας άνθρωπος που για τον ΣΥΡΙΖΑ τον ίδιο έχει χαρακτηριστικά ιδρυτή.
Κατάφερε να κάνει το κόμμα από μικρό μεγάλο.
Ως εκ τούτου είναι πάρα πολύ λογική η στόχευση συγκεκριμένων συμφερόντων αλλά και πολιτικών κέντρων να θέλουν να βγάλουν τον Τσίπρα από τη μέση», σημείωσε ο Νίκος Παππάς.
«Για τη δήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη θα έπρεπε κανένας να υπολογίσει ότι σε στιγμές δύσκολες για το κόμμα μας και την παράταξή μας, ο κόσμος που μας ψήφισε και σκέφτεται να μας ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές, περιμένει σοβαρότητα και όχι ανοησίες.
Αυτή είναι η ουσία.
Είναι μία πολιτική άποψη που είναι τελείως άστοχη και εκτός τόπου και χρόνου», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.
«Ο Τσίπρας δεν είναι ένας άνθρωπος που παρέλαβε ένα κόμμα στον ρόλο, ας πούμε, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το έφερε μία φορά στην κυβέρνηση, έχασε τις εκλογές και οπότε, όπως γίνεται στη ΝΔ, οπότε όταν χάνει κάποιος αποχωρεί. Δε συνέβη αυτό.
Ο Τσίπρας παρέλαβε ένα κόμμα με 1.000 προβλήματα.
Του έκαναν ιστορικά στελέχη διασπάσεις. Κατάφερε να επανενώσει όλη την ιστορική Αριστερά, πλην του ΚΚΕ, να συγκεράσει πάρα πολλά ρεύματα στον ΣΥΡΙΖΑ», διευκρίνισε.
«Καλούμε τον κόσμο να ψηφίσει τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για να ενισχυμένος ο ΣΥΡΙΖΑ και να μπορέσουμε να προκαλέσουμε ένα πολιτικό γεγονός.
Γιατί αν δεν αλλάξουν τα πράγματα με βάση το αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στο αποτέλεσμα της κάλπης της απλής αναλογικής, προοιωνίζονται πολύ δύσκολα πράγματα για την κοινωνία μας», συνέχισε ο κ. Παππάς.

Δούρου: Αηδιαστικές δηλώσεις

«Στην καλύτερη περίπτωση είναι αηδιαστικές, για να μην αποδώσω άλλα πολιτικά σχέδια», είπε για τις δηλώσεις Παπαδημούλη η Ρένα Δούρου.
Κατηγόρησε τον ευρωβουλευτή, πως παρ’ ότι «θορυβωδώς» δεν συμμετέχει εδώ και πολύ καιρό στα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, προτίμησε να κάνει υποδείξεις στον Αλέξη Τσίπρα από την τηλεόραση.
«Αυτά δεν τιμούν ούτε την πορεία του ούτε το γεγονός ότι ο κόσμος τον έχει τιμήσει και τον έχει στείλει στην Ευρωβουλή, αλλά κοντός ψαλμός αλληλούια, θα τα πούμε και αυτά» πρόσθεσε η πρώην περιφερειάρχης Αττικής.
Στη συνέχεια, σε τοποθέτησή της για πιθανή αλλαγή προσώπων στην πρώτη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως «Το θυμάστε εκείνο το Γιώργο άλλαξε τα όλα;
Δεν πήγε και πάρα πολύ μακριά.
Εγώ ισχυρίζομαι ότι βεβαίως τα πρόσωπα παίζουν ρόλο, αλλά οι αιτίες του αποτελέσματος αυτού δεν είναι μόνο θέμα προσώπων, είναι και θέμα πολιτικών».

Τι είπε ο Παπαδημούλης

«Με τον Τσίπρα επικεφαλής και βγάζοντας πιο μπροστά και νέα στελέχη» όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος για τις δεύτερες εκλογές 2023 στις 25 Ιουνίου είπε ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τη συντριβή που υπέστη στην προσφατη εκλογική αναμέτρηση.
Ειδικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε: «Η πρόκληση για εμάς είναι για τον ένα μήνα μέχρι τις εκλογές, με τον Τσίπρα επικεφαλής και βγάζοντας πιο μπροστά και νέα στελέχη, που διακρίθηκαν στις κάλπες αυτές, τις πολύ δύσκολες για εμάς όπως η Έφη Αχτσιόγλου, όπως ο Αλέξης Χαρίτσης, όπως ο Νάσος Ηλιόπουλος, που πρώτευσαν με πολύ μεγάλο αριθμό σταυρών στις περιφέρειές τους, να οργανώσουμε τη δική μας ανασυγκρότηση με μεγαλύτερη πολιτική και προγραμματική σαφήνεια για το σχέδιο που θέλουμε για την Ελλάδα και για την ατζέντα της αντιπολίτευσής μας.
Να διδαχτούμε από τα λάθη μας και να διοργανώσουμε την ανασύνταξή μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης