Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τα αποτελέσματα των μικρών ενθουσιάζουν! – Πιέζονται τα βαριά χαρτιά

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τα αποτελέσματα των μικρών ενθουσιάζουν! – Πιέζονται τα βαριά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με απώλειες άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης και ακολουθούμε και εμείς. Χαμηλός ο τζίρος και μάλλον έτσι θα κινηθεί. Με μόλις 14 κομμάτια η Jumbo άνοιξε στο -2,59% και επηρεάζει τους δείκτες. Πιέζονται και οι τράπεζες. Λίγο κάτω από τις 1.100 μονάδες ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στα πρώτα λεπτά.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Απολύτως ικανοποιημένη η στήλη από τα μεγέθη των μικρών εταιρειών και κυρίως από τα αποτελέσματα των εταιρειών που έχει στις επιλογές της. Τσάμπα οι περισσότερες και κάποια στιγμή οι επενδυτές, ειδικά οι μικροί θα πρέπει να κοιτάξουν σε αυτές πιο σοβαρά και πιο επενδυτικά. Δίνουν μερίσματα, έχουν μονοψήφιο p/e, χαμηλό p/bv, χαμηλή μόχλευση και αρκετά ακόμα. Θα τα δούμε πιο αναλυτικά μόλις ολοκληρωθούν οι δημοσιεύσεις και θα γίνει και η επικαιροποίηση των επιλογών μας.

Φυσικά δε λείπουν οι περιπτώσεις μετοχών που ενώ οι εταιρείες είναι τσάμπα, τις θέλουν κάποιοι κάτω! Αλλά μήπως δεν έχουμε και τέτοιες περιπτώσεις στα βαριά χαρτιά; Δείτε λίγο τη Viohalco ή την Ελβαλχαλκορ. Μόνο τη Cenergy φαίνεται να προμοτάρουν και τις άλλες τις έχουν να μην πούμε που… Και δεν είναι μόνο αυτές. Ας είναι. Στα δικά μας έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα από Revoil και Έλαστρον. Σήμερα δημοσιεύει η Πλαστικά Θράκης, αλλά φτάνουμε έτσι κι αλλιώς στο τέλος της περιόδου δημοσίευσης, άρα θα βγουν όλα.

ΟΛΠ: Την ώρα που περιμένουμε να μάθουμε τα ετήσια κάποιων εταιρειών ακόμα και του FTSE 25, η συγκεκριμένη μας έδωσε αποτελέσματα πρώτου τριμήνου! Πωλήσεις αυξημένες 8%, EBITDA αυξημένα 6% και καθαρά κέρδη αυξημένα κατά 3% στα 12,9 εκατ. ευρώ από 12,6 εκατ. ευρώ. Αρνητικός κατά 103,3 εκατ. ευρώ ο καθαρός δανεισμός. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως διαθέτει χαμηλή αποτίμηση και πως η δίκαιη τιμή είναι κοντά στα 30 ευρώ. Στα 19,48 ευρώ στο ξεκίνημα και στο +0,93%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κοντά στο 2% οι απώλειες για ΑΛΦΑ και πάνω από 1% χάνουν Εθνική, Πειραιώς και Eurobank.

CENERGY: Συνεχίζει να αναλαμβάνει νέα έργα και άρα να αυξάνει το ανεκτέλεστο. Συνεχίζει και να γράφει το ένα ιστορικό υψηλό μετά το άλλο.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Το τέταρτο τρίμηνο δεν πήγε καλά και δεν πρόσθεσε σε κερδοφορία. Αφαίρεσε για την ακρίβεια σε σύγκριση με το εννεάμηνο, αλλά είναι κάτι που το είδαμε σε όλες τις εταιρείες του κλάδου. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία εταιρεία που δεν έχει μόνο μονοψήφιο p/e, αλλά και πολύ χαμηλό p/bv και επίσης πολύ χαμηλή μόχλευση, κάτι που στις εποχές που διανύουμε είναι εξαιρετικά σημαντικό. Επίσης και φέτος η μερισματική απόδοση είναι υψηλή και συγκεκριμένα 7,8%.

Αν και δεν έχουμε κάνει ακόμα το συγκριτικό του κλάδου, αφού δεν έχουν δημοσιεύσει όλες, θεωρούμε πως είναι η καλύτερη και η φθηνότερη. Εννοείται πως τη διατηρούμε στις επιλογές μας γιατί είναι πάμφθηνη. Στα 2,61 ευρώ και στο +1,56% με χαμηλό όγκο.

REVOIL: Εδώ και χρόνια έχουμε αυτήν την εταιρεία στις επιλογές μας και τα αποτελέσματα που δημοσιεύει όλα αυτά τα χρόνια, δείχνουν πως μάλλον σωστά κάνουμε. Βέβαια χρηματιστηριακά δεν έχει κάνει και πολλά, ή δεν έχει κάνει αυτά που πρέπει. Εδώ έχουμε πλέον και μέρισμα! Τελευταία φορά που είχε δώσει μέρισμα ήταν από τα κέρδη της χρήσης 2010. Με αποτίμηση 31 εκατ. ευρώ είχε καθαρά κέρδη 5,77 εκατ. ευρώ που σημαίνει p/e 5,3 φορές.

Έχει ίδια κεφάλαια 32,8 εκατ. ευρώ, άρα p/bv 0,945 φορές. Παρά τις υψηλές επενδύσεις, κατάφερε να μειώσει περαιτέρω τον καθαρό δανεισμό στα 21,5 εκατ. ευρώ. Δίνει μέρισμα 0,048 ευρώ ανά μετοχή. Σημειώνουμε πως οι υψηλές λειτουργικές ταμειακές ροές, κάλυψαν τις επενδυτικές και μείωσαν τα δάνεια. Μένει να δούμε κάποια στιγμή την τιμή της μετοχής να καταγράφει μεγάλη άνοδο και να πηγαίνει προς τα 2 ευρώ. Με χαμηλό όγκο στα 1,42 ευρώ και στο +0,35%.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Μας άφησε καλές εντυπώσεις η πρώτη διαδικτυακή ενημέρωση και είναι ωραίο να βλέπεις τη νέα γενιά να έχει όραμα. Βλέπει ο κ.Κυριακόπουλος σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης από τις υπάρχουσες δραστηριότητες τόσο της εμπορίας, όσο και της ενοικίασης. Στα 3,27 ευρώ και στο +0,62%.

MIG: Είχαν τόσο καιρό να πουλήσουν στη δημόσια πρόταση και πούλησαν κάποιοι σήμερα στο άνοιγμα και στο -17%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς. 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης