Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Κινήσεις profit taking περιμένουν οι αναλυτές – Στήριξη από τα αποτελέσματα

XA: Κινήσεις profit taking περιμένουν οι αναλυτές – Στήριξη από τα αποτελέσματα
Από τις δημοσιεύσεις φαίνεται πως πολλές μικρές εταιρείες είναι ελκυστικά αποτιμημένες και δεν αποκλείονται κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις
Σχετικά Άρθρα
Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εξωτερικό βλέπουν οι αναλυτές καθώς η άνοδος από τα μέσα Μαρτίου είναι σημαντική.
Από την άλλη οι επενδυτές φαίνεται πως εξακολουθούν να αξιολογούν τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και το ύψος των επιτοκίων.
Στην εγχώρια αγορά κορυφώνονται μέχρι την Παρασκευή οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, με εταιρείες χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων να δημοσιεύουν.
Από τις δημοσιεύσεις φαίνεται πως πολλές μικρές εταιρείες είναι ελκυστικά αποτιμημένες και δεν αποκλείεται να δούμε κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις.
Έλαστρον και Revoil δημοσίευσαν πολύ ισχυρά αποτελέσματα και δίνουν καλό μέρισμα.
Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης θα δημοσιεύσει η Πλαστικά Θράκης.

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές οδεύουν προς ένα αρνητικό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές επανεκτιμούν τις προοπτικές της οικονομίας και των επιτοκίων, ενώ παράλληλα κατοχυρώνουν κάποια κέρδη μετά το ράλι από τα μέσα Μαρτίου (+7,5% για τον Stoxx 600, 8,3% για το Γ.Δ. και 12,1% για τις ελληνικές τράπεζες).

Optima Bank
Περιμένουμε ο Γ.Δ. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα.

Euroxx
Χωρίς σημαντικούς καταλύτες, περιμένουμε ότι η αγορά θα κυμανθεί γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Βeta
Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής αξιολογώντας τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ενώ κάποιες επιλεκτικές αγορές θα μπορούσαν να προέλθουν από τις δεύτερες αναγνώσεις των αποτελεσμάτων χρήσης 2022 και τις προοπτικές του 2023.

Κύκλος
Οι πωλητές δεν ήταν πολλοί αλλά οι αγοραστές ήταν λιγότεροι στην πρώτη συνεδρίαση μετά την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου! Σαν αποτέλεσμα η ζώνη των 1.110 μονάδων παραβιάστηκε και μετατράπηκε πάλι σε αντίσταση, ενώ η
πλησιέστερη στήριξη προσδιορίζεται στις 1.093 μονάδες του Γ.∆. Alphabet, Microsoft, Mondelez, PepsiCo, McDonal’s, General Motors και 3Μ είναι μερικές από τις αμερικανικές εταιρείες που ανακοινώνουν σήμερα τα μεγέθη του 1ου τριμήνου.

Δεπολας
Ο ΓΔΧΑ είναι πιθανόν να βρεθεί χαμηλότερα ακριβώς πριν την 1η εκλογική αναμέτρηση, αλλά εκτός απροόπτου το κάτω όριο τοποθετούμε στις 1030 μονάδες. Για σήμερα, αναμένουμε τα χρηματιστήρια να κινηθούν στο ίδιο μοτίβο ελλείψει σημαντικών μακροοικονομικών στοιχείων εντός της συνεδρίασης του ΧΑ.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 932 μονάδες. Σημεία στήριξης 1074 και 1020 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1120 και 1133 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης