Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τράπεζα Πειραιώς: Στο 79,39% το ποσοστό στην Attica Group μετά τη Δημόσια Πρόταση

Τράπεζα Πειραιώς: Στο 79,39% το ποσοστό στην Attica Group μετά τη Δημόσια Πρόταση
Ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς
Σχετικά Άρθρα
Τα αποτελέσματα της Δημόσιας Πρότασης προς τους μετόχους της Attica Group, ως απόρροια της υποβληθείσας υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους της MIG, δημοσίευσε η Τράπεζα Πειραιώς.
Ειδικότερα:

1. Σύμφωνα με το άρθρο 23 του Ν. 3461/2006 (στο εξής ο «Νόμος»), η «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (στο εξής ο «Προτείνων»), ανακοινώνει τα αποτελέσματα της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης (στο εξής η «Δημόσια Πρόταση»), την οποία υπέβαλε ο Προτείνων στις 22.02.2023 (στο εξής η «Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης») προς τους μετόχους της ελληνικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (στο εξής η «Εταιρεία») ως απόρροια της υποβληθείσας υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους της «MIG Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών», για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία (στο εξής οι «Μετοχές»), τις οποίες ο Προτείνων και τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα δεν κατείχαν κατά την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης, ήτοι 44.492.160 Μετοχών, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό ύψους 20,6168% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, με αντάλλαγμα 1,855 Ευρώ ανά Μετοχή τοις μετρητοίς (στο εξής το «Προσφερόμενο Αντάλλαγμα»).
Οι λέξεις και φράσεις καθώς και ο συνδυασμός λέξεων και φράσεων με αρχικά κεφαλαία γράμματα, των οποίων ο ορισμός δίδεται στο Πληροφοριακό Δελτίο που συνέταξε ο Προτείνων, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (στο εξής η «Ε.Κ.») στις 16.03.2023 και δημοσιεύθηκε σύμφωνα με το Νόμο θα έχουν την ίδια έννοια όταν χρησιμοποιούνται στην παρούσα ανακοίνωση, εκτός εάν ορίζονται διαφορετικά στην παρούσα ή άλλως προκύπτει από τα συμφραζόμενα.

2. Η Περίοδος Αποδοχής ξεκίνησε την 21.03.2023 και έληξε την 18.04.2023. Κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής, 38 Μέτοχοι αποδέχθηκαν νομίμως και εγκύρως τη Δημόσια Πρόταση (στο εξής οι «Αποδεχθέντες Μέτοχοι»), προσφέροντας συνολικά 22.699 Μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 0,0105% περίπου του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας (στο εξής οι «Προσφερθείσες Μετοχές»).
Επομένως, κατά την ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των Προσφερθεισών Μετοχών, ο Προτείνων και τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα θα κατέχουν άμεσα και έμμεσα συνολικά 171.336.382 Μετοχές και δικαιώματα ψήφου, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 79,3938% περίπου του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

3. Η καταβολή του Προσφερόμενου Ανταλλάγματος στους Αποδεχθέντες Μετόχους θα ξεκινήσει την 24.04.2023. Ο Προτείνων θα καταβάλει το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα στον λογαριασμό της ΕΛ.Κ.Α.Τ. στο TARGET 2, καθώς και όλες τις σχετικές χρεώσεις/δικαιώματα της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τους αναλογούντες φόρους, κατά τα οριζόμενα στην υπ' αρ. 18/22.02.2021 απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛ.Κ.Α.Τ. Μετά την καταβολή όλων των αναφερόμενων ποσών, η ΕΛ.Κ.Α.Τ. θα καταβάλει τα ποσά που αναλογούν εκ του Προσφερόμενου Ανταλλάγματος σε έκαστο Συμμετέχοντα προς όφελος των Αποδεχόμενων Μετόχων με πίστωση των ποσών αυτών στους λογαριασμούς των αντίστοιχων Συμμετεχόντων/ Διαμεσολαβητών στο TARGET 2 και στη συνέχεια θα προβεί η ΕΛ.Κ.Α.Τ στη μεταβίβαση των Μετοχών από τους Λογαριασμούς Αξιογράφων των Αποδεχόμενων Μετόχων στον Λογαριασμό Αξιογράφων του Προτείνοντος.

4. Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι από το καταβλητέο προς τους Αποδεχθέντες Μετόχους Προσφερόμενο Αντάλλαγμα θα αφαιρεθούν:
α. τα προβλεπόμενα στην υπ’ αρ. 18 (συνεδρίαση 311/22.02.2021) απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛ.Κ.Α.Τ. δικαιώματα υπέρ της ΕΛ.Κ.Α.Τ. για την καταχώριση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των Προσφερθεισών Μετοχών, σήμερα ανερχόμενων σε 0,08% επί της αξίας μεταβίβασης με ελάχιστη χρέωση ποσού ίσου με το μικρότερο μεταξύ των 20 Ευρώ και του 20% επί της αξίας της μεταβίβασης για κάθε Αποδεχθέντα Μέτοχο ανά Λογαριασμό Αξιών. Η αξία μεταβίβασης υπολογίζεται ως το γινόμενο του αριθμού των μεταβιβαζομένων Μετοχών επί τη μεγαλύτερη από τις εξής τιμές: (α) του Προσφερόμενου Ανταλλάγματος και (β) της τιμής κλεισίματος της Μετοχής στο Χ.Α. την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα της υποβολής των απαραίτητων εγγράφων στην ΕΛ.Κ.Α.Τ. και

β. ο φόρος που προβλέπεται στο άρθρο 9 του Ν. 2579/1998, ο οποίος ανέρχεται σήμερα σε 0,20% και υπολογίζεται επί της αξίας συναλλαγής.

5. Η Πειραιώς Α.Ε.Π.Ε.Υ. ενήργησε ως Σύμβουλος του Προτείνοντος για τη Δημόσια Πρόταση.

MIG: Στο 73,21% το ποσοστό της Πειραιώς 

Η «MIG ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (στο εξής «η Εκδότρια») ανακοινώνει, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ότι σήμερα η εταιρία «Πειραιώς Financial Holdings A.E.» υπέβαλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Εκδότρια την από 20.4.2023 γνωστοποίηση σημαντικών μεταβολών σε δικαιώματα ψήφου, από την οποία προκύπτουν τα ακόλουθα:

Λόγος υποβολής γνωστοποίησης: Απόκτηση δικαιωμάτων ψήφου
Στοιχεία υπόχρεου: «Πειραιώς Financial Holdings A.E.» (δ.τ.: «Πειραιώς Financial Holdings», εδρεύουσα στην Αθήνα) Επωνυμία μετόχου: «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» (δ.τ. «Τράπεζα Πειραιώς») Ημερομηνία δημιουργίας της υποχρέωσης γνωστοποίησης: 19.4.2023

Συνολικές θέσεις:
Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου προερχόμενων από μετοχές πριν από την κρίσιμη μεταβολή: 63,4495%
Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου προερχόμενων από μετοχές μετά από την κρίσιμη μεταβολή: 73,2186% έμμεσης κατοχής.
Σύνολο δικαιωμάτων ψήφου μετά από την κρίσιμη μεταβολή: 687.896.747 δικαιώματα ψήφου που ενσωματώνονται σε μετοχές αποκλειστικά έμμεσης κατοχής (επί συνόλου 939.510.748 δικαιωμάτων ψήφου της Εκδότριας).

Αλυσίδα ελεγχομένων επιχειρήσεων μέσω των οποίων ουσιαστικά κατέχονται τα δικαιώματα ψήφου:
Η «Πειραιώς Financial Holdings A.E.» κατέχει ποσοστό 73,2186% επί των δικαιωμάτων ψήφου της Εκδότριας αποκλειστικά εμμέσως, μέσω της ελεγχόμενης από αυτήν «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.».

Πρόσθετες Πληροφορίες:
Την 19.4.2023 η «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» απέκτησε μέσω χρηματιστηρίου 91.782.112 μετοχές εκδόσεως της Εκδότριας. Κατόπιν της συναλλαγής αυτής, αθροιζόμενης με διαδοχικές προηγούμενες αποκτήσεις μετοχών από 12.4.2023 έως 18.4.2023, οι οποίες έχουν ανακοινωθεί σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ. 2(α) του Ν. 3461/2006, η «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.», η οποία ελέγχεται από την εισηγμένη στο Χ.Α. «Πειραιώς Financial Holdings A.E.», υπερέβη το όριο των 2/3, σημείωσε δε ταυτόχρονα μεταβολή μεγαλύτερη του 3%, του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου στην Εκδότρια και πλέον κατέχει 687.896.747 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ποσοστό 73,2186% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου αυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης