Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο πολεμικό hotspot στον πλανήτη – Τι ετοιμάζουν οι ΗΠΑ που κρατούν το αεροπλανοφόρο Bush στη Μεσόγειο

Νέο πολεμικό hotspot στον πλανήτη – Τι ετοιμάζουν οι ΗΠΑ που κρατούν το αεροπλανοφόρο Bush στη Μεσόγειο
Ομάδα κρούσης στέλνουν οι ΗΠΑ στη Μεσόγειο - Ετοιμάζουν μαχητικά αεροσκάφη για τη Μέση Ανατολή - Στο στόχαστρο και το Ιράν;
Οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν επιθετικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή και διατηρούν αεροπλανοφόρο στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο στις 31 Μαρτίου.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Αντισυνταγματάρχης Phil Ventura, δήλωσε ότι μια μοίρα  αεροσκαφών A-10 καταφθάνει στην περιοχή πριν από την προγραμματισμένη ανάπτυξη ως αποτέλεσμα των πρόσφατων επιθέσεων από δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν σε βάσεις του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία.
Οι επιθέσεις, που σημειώθηκαν στις 23 και 24 Μαρτίου, στοίχισαν τη ζωή σε έναν στρατιωτικό των ΗΠΑ ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 12.
Οι ΗΠΑ απάντησαν με μια σειρά επιδρομών που σκότωσαν τουλάχιστον οκτώ μαχητές προσκείμενους στο Ιράν.
Εκτός από την ανάπτυξη αεροσκαφών επίθεσης, το αεροπλανοφόρο George H.W. Bush έλαβε εντολή να παραμείνει στη Μεσόγειο Θάλασσα για να υποστηρίξει την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ.
«Είμαστε δεσμευμένοι να υποστηρίξουμε την αποστολή για την ήττα του ISIS μαζί με έναν παγκόσμιο συνασπισμό στη Συρία και έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε μια σειρά απρόοπτων στη Μέση Ανατολή εάν χρειαστεί», ανέφερε ο Ventura σε δήλωσή του.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το αεροπλανοφόρο θα παραμείνει υπό την Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ, αλλά θα υποστηρίξει τις δυνάμεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή σε περίπτωση σχεδίων και επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης.

Ομάδα κρούσης


Με επικεφαλής το πυρηνικό αεροπλανοφόρο Bush, η ομάδα κρούσης περιλαμβάνει επίσης το καταδρομικό USS Leyte Gulf, το αντιτορπιλικό USS Delbert D. Black και το πλοίο υποστήριξης USNS Arctic.
«Συλλογικά, αυτές οι ενέργειες καταδεικνύουν την ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να επανατοποθετούν γρήγορα τις δυνάμεις τους σε ολόκληρο τον κόσμο και υπογραμμίζουν ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υπεράσπιση των αμερικανικών δυνάμεων», είπε ο εκπρόσωπος.

Πως θα απαντήσει το Ιράν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden υποσχέθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία μετά την πρόσφατη επιδρομή.
Ωστόσο, έσπευσε να σημειώσει ότι η χώρα του δεν επιζητά μία σύγκρουση με το Ιράν.
Ενισχύοντας τις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή, οι ΗΠΑ προφανώς προσπαθούν να αποτρέψουν το Ιράν και τους συμμάχους του.
Παραμένει ασαφές πώς θα απαντήσει η Τεχεράνη στα νέα στρατιωτικά μέτρα της Ουάσιγκτον στην περιοχή, τα οποία αντιπροσωπεύουν μια σοβαρή κλιμάκωση.
Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης θα μπορούσε να αυξήσει την παρουσία του στη Συρία και το Ιράκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης