Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Απέναντι στον αλαζονικό, διχαστικό λόγο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιπαραβάλλει την ανάγκη ευρύτατων λαϊκών συναινέσεων

Χαρίτσης: Απέναντι στον αλαζονικό, διχαστικό λόγο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιπαραβάλλει την ανάγκη ευρύτατων λαϊκών συναινέσεων
Συνέντευξη του Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτή Μεσσηνίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξη Χαρίτση, στον Ant1 TV
«Δύο κόσμοι συγκρούονται: Απέναντι στον αλαζονικό και διχαστικό λόγο του κ. Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιπαραβάλλει την ανάγκη ευρύτατων λαϊκών συναινέσεων», υποστηρίζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον «Ant1 TV»

«Παρότι ο επίσημος πληθωρισμός μειώνεται το κόστος σε βασικά είδη διατροφής αλλά και βασικές ανάγκες όπως η στέγαση, παραμένει πολύ υψηλό» δήλωσε.
«Η επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης ανακυκλώνει και επιδοτεί την αισχροκέρδεια σε κρίσιμες αγορές, όπως η αγορά των τροφίμων.
Όπου βλέπουμε αύξηση των τιμών υπερδιπλάσιά του επίσημου πληθωρισμού» πρόσθεσε.
«Ενώ η επιβάρυνση για τα χαμηλότερα και μεσαία στρώματα είναι πολύ μεγαλύτερη από τον επίσημο πληθωρισμό.
Έχουμε δηλαδή και αύξηση των ανισοτήτων με την πολιτική που ακολουθείται».

«Όλη η Ευρώπη έχει πληθωρισμό, η χώρα μας όμως έχει το 3ο χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε όλη την Ευρώπη, την υψηλότερη βενζίνη σε απόλυτες τιμές και το ακριβότερο ρεύμα με όρους αγοραστικής δύναμης» επισήμανε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.
«Σε αυτές τις συνθήκες καλείται να λειτουργήσει το ελληνικό νοικοκυριό και η μικρομεσαία επιχείρηση.
Και η απάντηση της κυβέρνησης είναι να επιδοτήσουμε τους παρόχους και τα διυλιστήρια και να χάσει μια ολόκληρη κοινωνία» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να υπάρχει ένας σοβαρός μηχανισμός σοβαρός ελέγχων.
Δεν επαρκούν οι 80 ελεγκτές που υπάρχουν σήμερα για να καλύψουν ολόκληρη χώρα» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης.
«Και παράλληλα να δούμε την φορολογική πολιτική, με μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και του ΕΦΚ στα καύσιμα - όπως συστήνει η ίδια η ΕΕ - για να μειωθεί και το μεταφορικό κόστος».
«Χθες ακούσαμε από την μία τον κ. Μητσοτάκη με έναν λόγο αλαζονικό, τοξικό και διχαστικό και από την άλλη τον Αλέξη Τσίπρα να μιλάει για την ανάγκη μιας κυβέρνησης ευρύτατης λαϊκής συναίνεσης για να αντιμετωπίσουμε τις κρίσεις που περνά η ελληνική κοινωνία.
Η σύγκρουση των δύο κόσμων είναι εμφανής», δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης. Και κατέληξε: «Στοχεύουμε σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, για τη νέα προοδευτική διακυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης