Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηταράκης: Στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι δεν υπάρχουν σύνορα, ο φράχτης στον Έβρο θα επεκταθεί

tags :
Μηταράκης: Στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι δεν υπάρχουν σύνορα, ο φράχτης στον Έβρο θα επεκταθεί
"Η ΝΔ προσέρχεται στην εκλογική αναμέτρηση παρουσιάζοντας το συνολικό έργο των τελευταίων τεσσάρων ετών, αφού έτσι θα μπορέσει το εκλογικό σώμα να κρίνει από ποιον και πώς θα κυβερνηθεί", τονίζει ο Ν. Μηταράκης
Για τη δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία τρία χρόνια στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου «παρά τις μεγάλες και εξωγενείς δυσκολίες» μιλάει ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου , Νότης Μηταράκης.
Ο κ. Μηταράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Karfitsa αναφέρει πως «η απόφαση τον Ιανουάριο του 2020 για την επανασύσταση του Υπουργείο από το μηδέν δεν ήταν εύκολη. Το τοπίο που είχε αφήσει πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν χαοτικό. Ωστόσο έπρεπε να ξεκινήσουμε από κάπου. Έτσι, θέσαμε δύο βασικούς και μετρήσιμους στόχους. Πρώτον, την ουσιαστική μείωση των ροών και δεύτερον, τον δραστικό περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Στόχοι που έχουν εμφανώς επιτευχθεί σήμερα».
Προσθέτει πως «οι ροές των τελευταίων δύο ετών είναι οι χαμηλότερες της δεκαετίας, έχουμε πλέον 33 δομές με 14.000 διαμένοντες από 121 δομές με πάνω από 90.000 άτομα που είχαμε το 2020, ψηφιοποιήσαμε και τρέξαμε διαδικασίες, έτσι ώστε να μειώσουμε τις εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου από 200.000 σε 20.000, διεθνοποιήσαμε το ζήτημα, ενώ στηρίξαμε εμπράκτως τις τοπικές κοινωνίες που έβαλαν πλάτη στο μεταναστευτικό με ποσά άνω των 100 εκατ. ευρώ».

Ο φράχτης του Έβρου θα επεκταθεί σε όλο το μήκος του ποταμού

Μάλιστα, δεν διστάζει να στρέψει τα βέλη του προσωπικά στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, και στην προσπάθεια του να «μπλοκάρει» σε επίπεδο ευρωκοινοβουλίου την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο κατηγορώντας τόσο τον ίδιο, όσο και τον κ. Τσίπρα, πως «Θέλουν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι».
Ο κ. Μηταράκης ξεκαθαρίζει ότι «η απόφαση του ΚΥΣΕΑ είναι ξεκάθαρη, ο φράχτης του Έβρου θα επεκταθεί σε όλο το μήκος του ποταμού, ώστε να μπορέσουμε να προστατεύσουμε την ευρωπαϊκή επικράτεια από παράνομες ροές».
Σημειώνει πως «τις τελευταίες ώρες είδαμε μία προσπάθεια να «μπλοκάρει» σε επίπεδο ευρωκοινοβουλίου η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την επέκταση του φράχτη. Ο κ. Τσίπρας σας θυμίζω ότι έλεγε ότι δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα. Ο κ. Παπαδημούλης θέλει να τα καταργήσει και στη στεριά, γι’ αυτό και σαμποτάρει τη χρηματοδότηση. Θέλουν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι! Στις 21 Μαΐου, οι πολίτες θα τους δώσουν την απάντηση που τους αξίζει. Εμείς από πλευράς μας, δεν περιμένουμε τη χρηματοδότηση ως κριτήριο, για το αν θα γίνει ο φράχτης. Είναι δική μας επιλογή, ότι για τη δική μας μεταναστευτική πολιτική, ο φράχτης είναι απαραίτητος και θα ολοκληρωθεί σε όλο το μήκος των συνόρων».

Για εκλογές

Σε ό,τι έχει να κάνει με το διακύβευμα των εκλογών επισημαίνει πως «δεν έχουμε δύο εκλογές. Έχουμε εκλογές στις 21 Μαΐου. Από αυτό το αποτέλεσμα κρίνεται η συνέχεια. Το αίτημα για αυτοδυναμία συνδέεται αφενός με την ανάγκη η χώρα να έχει μια σταθερή κυβέρνηση, αφετέρου με την ανάγκη να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα, ακόμα πιο τολμηρά, ακόμα πιο αποφασιστικά».
Προσθέτει πως «η Νέα Δημοκρατία προσέρχεται στην εκλογική αναμέτρηση παρουσιάζοντας το συνολικό έργο των τελευταίων τεσσάρων ετών, αφού έτσι θα μπορέσει το εκλογικό σώμα να κρίνει από ποιον και πώς θα κυβερνηθεί. Όπως είπε και ο πρωθυπουργός, το διάστημα έως την 21η Μαΐου, θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε έναν ειλικρινή απολογισμό του έργου μας, να μιλήσουμε με ειλικρίνεια για τις αδυναμίες μας και τα λάθη μας και να θυμίσουμε στους πολίτες πού ήταν η Ελλάδα το 2019 και πού είναι η Ελλάδα το 2023. Να θυμίσουμε στους πολίτες ότι εκτός από τις έκτακτες καταστάσεις που διαχειριστήκαμε, τηρήσαμε τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις όπως η μείωση φόρων και εισφορών, η δημιουργία θέσεων εργασίας, η προστασία των συνόρων και η ψηφιοποίηση του κράτους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης