Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής πολιτική δίωξη στις ΗΠΑ – Κατηγορούν τον Trump για ασήμαντη υπόθεση – Πιθανή παράδοσή του 4/4

Πρωτοφανής πολιτική δίωξη στις ΗΠΑ – Κατηγορούν τον Trump για ασήμαντη υπόθεση – Πιθανή παράδοσή του 4/4
Trump: Πρόκειται για πολιτική δίωξη και παρέμβαση στις εκλογές στο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία»
Σχετικά Άρθρα
(upd 5) Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης απήγγειλε κατηγορίες κατά του D. Trump του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ και υποψηφίου Προέδρου για τις εκλογές του 2024 στο πλαίσιο υπόθεσης δήθεν παραποίησης επιχειρηματικών αρχείων της εταιρείας Trump Organization, υπόθεση που θεωρείται πλημμέλημα.
H υπόθεση αφορά πληρωμές 130.000 δολάρια σε πορνοστάρ την Stormy Daniels οι οποίες δεν δηλώθηκαν, ωστόσο ο Trump αρνείται τις κατηγορίες.
Με βάση αναφορές τα χρήματα δόθηκαν για να μην αποκαλύψει η Stormy Daniels ότι ο Trump είχε σχέσεις μαζί της... αλλά ο Trump αρνείται τις κατηγορίες. 

Στον πρώην πρόεδρο Trump... έχει ζητηθεί να παραδοθεί οικειοθελώς στις αρχές, κάτι που πιθανότατα αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Τρίτη 4 Απριλίου.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η υπόθεση αυτή θεωρείται πλημμέλημα και αποτελεί ξεκάθαρα πολιτική δίωξη των δημοκρατικών και του Soros κατά του Trump.
O Soros
φαίνεται ότι υποστηρίζει τον εισαγγελέα που απήγγειλε κατηγορίες κατά του Trump.
Νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος Trump είναι θύμα μιας διεφθαρμένης και παραμορφωμένης εκδοχής του αμερικανικού συστήματος δικαιοσύνης, αποτελεί ξεκάθαρα πολιτική δίωξη.


Trump: Πρόκειται για πολιτική δίωξη και παρέμβαση στις εκλογές στο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία»....

Ο Trump εδώ και καιρό έχει προειδοποιήσει ότι οι παράφρονες δημοκρατικοί που τον μισούν θανάσιμα έχουν επεξεργαστεί σχέδιο για να τον εξοντώσουν πολιτικά.
Ο Trump σε δήλωση του ανέφερε «Πρόκειται για πολιτική δίωξη και εκλογική παρέμβαση στο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία.
Από τη στιγμή που κατέβηκα από τη κυλιόμενη σκάλα στον Πύργο Trump, και ακόμη και πριν ορκιστώ ως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, οι Ριζοσπαστικοί Αριστεροί, οι δημοκρατικοί - ο εχθρός των εργατών ανδρών και γυναικών αυτής της χώρας - έχουν εμπλακεί σε ένα Κυνήγι μαγισσών για να καταστρέψουν το κίνημα Make America Great Again»

«Οι Δημοκρατικοί είπαν ψέματα, εξαπάτησαν και έκλεψαν στις εκλογές, αλλά τώρα έχουν κάνει το αδιανόητο - κατηγορώντας έναν εντελώς αθώο άτομο σε μια πράξη κατάφωρης παρέμβασης στις εκλογές.

Ποτέ άλλοτε στην ιστορία του Έθνους μας δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Οι Δημοκρατικοί έχουν εξαπατήσει αμέτρητες φορές κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, συμπεριλαμβανομένης της κατασκοπείας της εκστρατείας μου, αλλά οπλίζοντας το δικαστικό μας σύστημα για να τιμωρήσει έναν πολιτικό αντίπαλο, ο οποίος τυχαίνει να είναι Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και μακράν ο κορυφαίος Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για Πρόεδρος. δεν συνέβη ποτέ πριν.

«Ο εισαγγελέας Alvin Bragg του Manhattan DA, ο οποίος επιλέχτηκε και χρηματοδοτήθηκε από τον Soros, είναι ντροπή.
Αντί να σταματήσει το πρωτοφανές κύμα εγκληματικότητας που καταλαμβάνει τη Νέα Υόρκη, κάνει τη βρώμικη δουλειά του Biden, αγνοώντας τις δολοφονίες και τις διαρρήξεις και τις επιθέσεις στις οποίες θα έπρεπε να επικεντρωθεί.
Έτσι περνάει τον χρόνο του ο Alvin Bragg!

«Πιστεύω ότι αυτό το κυνήγι μαγισσών θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στον Biden.
Ο αμερικανικός λαός συνειδητοποιεί ακριβώς τι κάνουν εδώ οι Αριστεροί. Όλοι μπορούν να το δουν.
Έτσι, το Κίνημά μας, και το Κόμμα μας - ενωμένο και ισχυρό - θα νικήσουν πρώτα τον δικαστή, και μετά θα νικήσουμε τον Biden, και θα πετάξουμε και τον τελευταίο από αυτούς τους απατεώνες Δημοκρατικούς από τα καθήκοντά μας για να κάνουμε την Αμερική ξανά μεγάλη και πάλι»

Συνταγματολόγοι – Είναι πολιτική δίωξη

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Jonathan Turley εξέφρασε τη γνώμη του σχετικά με το κατηγορητήριο
Ο εισαγγελέας Alvin Bragg έγραψε ιστορία, αλλά είναι μια άδοξη στιγμή όπου ακόμη και κάποιοι στην αριστερά επέκριναν την προσπάθεια.
Αυτή είναι μια φανερή πολιτική δίωξη.
Προσπαθούν να βγάλουν από την προεδρική κούρσα τον Trump. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε το κατηγορητήριο...

Pence: Κάκιστο μήνυμα στον κόσμο η δίωξη Trump

Η ποινική δίωξη εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump στέλνει ένα «κάκιστο μήνυμα» στον κόσμο σε ό,τι αφορά την αμερικανική δικαιοσύνη και αυτή η δίωξη θα ενθαρρύνει δικτάτορες να κάνουν κατάχρηση εξουσίας, υποστήριξε ο Αμερικανός πρώην αντιπρόεδρος, Mike Pence.
«Υπάρχουν δικτάτορες και αυταρχικοί ηγέτες σε όλο τον κόσμο που θα το επικαλούνται αυτό για να αιτιολογήσουν τις δικές τους καταχρηστικές μεθόδους εις βάρος του δικού τους αποκαλούμενου συστήματος απονομής δικαιοσύνης, συνεπώς με προβληματίζει πολύ αυτό», δήλωσε ο Pence μιλώντας σε μια διάσκεψη του National Review's Ideas.

«Νομική καταστροφή»

Η υπόθεση του εισαγγελέα του Μανχάταν κατά του πρώην προέδρου Donald Trump είναι μια «νομική καταστροφή» που έχει εκτεταμένες νομικές συνέπειες, σύμφωνα με την πρώην δικηγόρο του Jenna Ellis.
«Η υπόθεση εναντίον του Trump είναι μια νομική καταστροφή, ένα όπλο του συστήματος δικαιοσύνης εναντίον ενός πολιτικού αντιπάλου», είπε η Ellis, πρώην δικηγόρος για την εκστρατεία του Trump για το 2020, στους The Epoch Times μετά την ψήφιση κατηγοριών από ένα μεγάλο δικαστήριο στη Νέα Υόρκη.
Το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν έχει θέσει υπό έρευνα τον Trump σε σχέση με την υποτιθέμενη καταβολή χρημάτων στην ενήλικη τραγουδίστρια Stormy Daniels κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του 2016.
Ο Trump, υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024, αρνήθηκε οποιαδήποτε αδικοπραγία, περιγράφοντας το κατηγορητήριο της 30ης Μαρτίου ως «πολιτική δίωξη και παρέμβαση ενόψει των εκλογών».
Την ίδια άποψη εξέφρασε και η Ellis.
«Ο μόνος λόγος για τον οποίο ο εισαγγελέας Alvin Bragg απαγγέλλει κατηγορίες είναι επειδή ο Trump είναι υποψήφιος για την προεδρική υποψηφιότητα με τους Ρεπουμπλικάνους το 2024», είπε, σημειώνοντας πως τέτοιες προσπάθειες είναι πιθανό να αποδώσουν.

Ron DeSantis: Ανατρέπεται το κράτος δικαίου

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ron DeSantis, εξέδωσε δήλωση καταδικάζοντας τον «οπλισμό του νομικού συστήματος για την προώθηση μιας πολιτικής ατζέντας», προσθέτοντας ότι η Φλόριντα «δεν θα βοηθήσει σε αίτημα έκδοσης δεδομένων των αμφισβητούμενων συνθηκών που αντιμετωπίζει αυτός ο υποστηριζόμενος από τον Soros εισαγγελέας του Μανχάταν και την πολιτική του ατζέντα».
Ο οπλισμός του νομικού συστήματος για την προώθηση μιας πολιτικής ατζέντας ανατρέπει το κράτος δικαίου.
Αυτή η απόφαση στρέφεται κατά της Αμερικής.

Kevin McCarthy πρόεδρος της Βουλής: Ωμή πολιτική παρέμβαση

Ο Πρόεδρος της Βουλής Kevin McCarthy τόνισε ο εισαγγελέας Alvin Bragg έχει βλάψει ανεπανόρθωτα τη χώρα μας σε μια προσπάθεια να παρέμβει στις προεδρικές μας εκλογές.
«Καθώς ελευθερώνει τακτικά βίαιους εγκληματίες για να τρομοκρατούν τους πολίτες, προέταξε όπλο στο ιερό μας σύστημα δικαιοσύνης εναντίον του προέδρου Trump».

Τα Νομικά εμπόδια

Είναι ξεκάθαρο ότι ο εισαγγελέας του Μανχάταν παίζει το παιχνίδι των πολιτικών είναι στημένη υπόθεση κατά του Trump.
Ο εισαγγελέας Alvin Bragg χρησιμοποιεί ένα «νέο» νομικό επιχείρημα, ωστόσο αντιμετωπίζει σημαντικά νομικά εμπόδια, σύμφωνα με ορισμένους νομικούς εμπειρογνώμονες.
Ο Α.Dershowitz, ένας νομικός που δίδαξε στη Νομική του Χάρβαρντ για 50 χρόνια, ήταν πολύ δύσπιστος για την προσπάθεια του εισαγγελέα Alvin Bragg να συνδυάσει τους νόμους της πολιτείας και τους ομοσπονδιακούς νόμους - από την μια τις κατηγορίες για ψευδή αρχεία και από την άλλη τους νόμους για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας.
Αλλά οι δύο νόμοι δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους», είπε ο Dershowitz.
«Σε 60 χρόνια πρακτικής, αυτή είναι η χειρότερη περίπτωση εισαγγελικής κακοποίησης που έχω δει ποτέ».

Τίθεται θέμα παραγραφής

Υπάρχει επίσης το ερώτημα εάν τα δήθεν αδικήματα έχουν παραγραφεί.
Να σημειωθεί ότι τα δήθεν αδικήματα πραγματοποιήθηκαν το 2016.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία της πολιτείας της Νέας Υόρκης, η παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων από μόνη της είναι πλημμέλημα, το οποίο παραγράφεται εντός δύο ετών.
Ωστόσο, εάν η παραποίηση των αρχείων χρησιμοποιήθηκε για να συγκαλύψει ή να διαπράξει άλλο έγκλημα, η κατηγορία θα μπορούσε να μετατραπεί σε κακούργημα, το οποίο παραγράφεται εντός πέντε ετών.
Εάν η πορνοστάρ πληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2016, τότε η υπόθεση έχει παραγραφεί.
Ωστόσο, ο εισαγγελέας Alvin Bragg αναμένεται να κάνει χρήση μιας διάταξης στον κρατικό νόμο που σταματά τον χρόνο των παραγραφών εάν «ο κατηγορούμενος βρισκόταν συνεχώς εκτός» της Νέας Υόρκης, αλλά και αυτό είναι έωλο αφού ο Trump βρισκόταν μεταξύ Νέας Υόρκης και άλλων πολιτειών το διάστημα μεταξύ 2016 και 2023.

O εισαγγελέας του Μανχάταν στην Νέα Υόρκη που κατηγόρησε τον Trump alvin-bragg-manhattan-da-cc.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης