Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Οδηγείς πολύ αργά στον δρόμο; Ο ΚΟΚ το έχει προβλέψει και αυτό, ετοιμάσου για… πρόστιμο

Οδηγείς πολύ αργά στον δρόμο; Ο ΚΟΚ το έχει προβλέψει και αυτό, ετοιμάσου για… πρόστιμο
Στους δρόμους έχουμε έρθει αντιμέτωποι πολλές φορές με οδηγούς που τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, αλλά και –σπανιότερα- με οδηγούς που πάνε σαν «χελώνες» και δημιουργούν ουρές από πίσω του

Το να οδηγείς πολύ αργά και να δημιουργείς κίνηση είναι το ίδιο προβληματικό με το να τρέχεις.
Ο ΚΟΚ προβλέπει και γι’ αυτές τις περιπτώσεις σχετικό πρόστιμο όπως αναφέρει το TheStandard.
Στους δρόμους έχουμε έρθει αντιμέτωποι πολλές φορές με οδηγούς που τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, αλλά και –σπανιότερα- με οδηγούς που πάνε σαν «χελώνες» και δημιουργούν ουρές από πίσω τους.
Για τους πρώτους είναι γνωστοί οι κίνδυνοι και τα πρόστιμα όμως τι γίνεται με τους άλλους;

Τι προβλέπει ο Κ.Ο.Κ.;

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας φροντίζει να ρυθμίζει την οδηγική συμπεριφορά με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετούνται όλοι στη χρήση του δικτύου, αλλά και να υπάρχει ασφάλεια.
Έτσι ως ανώτατα επιτρεπόμενα όρια έχουν οριστεί τα 130 km/h για τους αυτοκινητόδρομους και τα 110 km/h για τους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Ταυτόχρονα όμως ορίζεται και στις δύο περιπτώσεις το κατώτερο όριο που είναι τα 70 km/h.

Τι γίνεται με τα οχήματα που δεν αγγίζουν το όριο;

Τρίκυκλα, ποδήλατα, μικρά ηλεκτρικά οχήματα και πατίνια που δεν μπορούν να φτάσουν τα 70 km/h θεωρείται πως αποτελούν κίνδυνο κι έτσι απαγορεύεται να εισέλθουν στους συγκεκριμένους δρόμους.
Οι ιδιοκτήτες αυτών των οχημάτων, αλλά και όσοι επιμένουν να οδηγούν με χαμηλότερες ταχύτητες επιβαρύνονται με σχετικό πρόστιμο το οποίο ανέρχεται στα 80 ευρώ και 3 πόντους στο point system.

Ισχύει μόνο εκεί;

Όχι, η συγκεκριμένη παράβαση ορίζεται ως «παρεμπόδιση άλλων οχημάτων λόγω αναίτιας και ασυνήθιστης βραδύτητας» και ισχύει για όλους τους δρόμους.
Έτσι εάν οδηγείς με τέτοια ταχύτητα που δημιουργείται κίνηση εξαιτίας σου, δεν περνάς για μεγάλη ώρα ένα STOP ή ένα φανάρι και γενικότερα παρεμποδίζεις την ομαλή χρήση του δρόμου ετοιμάσου να δεχτείς κλήση.

Υπάρχει τρόπος να το αποφύγεις;

Θεωρητικά ναι και είναι η συμμόρφωση με τον Κ.Ο.Κ..
Το να οδηγείς τόσο αργά γίνεται επικίνδυνο όχι μόνο για τους άλλους οδηγούς, αλλά και για εσένα.
Οι περισσότεροι θα προσπαθήσουν να σε προσπεράσουν και δεν θα είναι ευγενικοί μαζί σου.
Έτσι μπορεί να έρθεις αντιμέτωπος με άτομα τα οποία θα θελήσουν να το τραβήξουν πολύ παραπάνω ή να σε μπλοκάρουν με τη σειρά τους για ένα χρονικό διάστημα.
Η καλή συμπεριφορά και η συνειδητή οδήγηση είναι ο μονόδρομος για να αποφεύγεις τους κινδύνους του δρόμου, αλλά και να κρατάς τα χρήματα στο πορτοφόλι σου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης