Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαραθώνιος 58 ημερών για τις εκλογές της 21ης Μαΐου - Αντίπαλος Μητσοτάκη η αποχή - «Κλειδί» ο Άρειος Πάγος για Κασιδιάρη

Μαραθώνιος 58 ημερών για τις εκλογές της 21ης Μαΐου - Αντίπαλος Μητσοτάκη η αποχή - «Κλειδί» ο Άρειος Πάγος για Κασιδιάρη
Ο μεγάλος αντίπαλος Μητσοτάκη δεν είναι τα πολιτικά κόμματα αλλά η αποχή και οι αναποφάσιστοι
Σχετικά Άρθρα

O κύβος ερρίφθη, εκλογές θα έχουμε στις 21 Μαΐου και δεύτερες εκλογές στις αρχές του Ιουλίου. Αρχίζει ένας μεγάλος μαραθώνιος 58 ημερών όπου τα κόμματα θα ξεδιπλώσουν τις στρατηγικές τους και την επιχειρηματολογία τους.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κλείσει τυπικά την Βουλή στις 24 Απριλίου αφού επισκεφτεί για τελευταία φορά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ουσιαστικά, όμως, η Βουλή θα έχει κλείσει λειτουργικά την Μεγάλη Τετάρτη και αφού εχουν ψηφιστεί τα τελευταία νομοσχέδια της κυβέρνησης με πρώτο και καλύτερο το ερανικό που περιλαμβάνει διατάξεις από όλα τα υπουργεία.
Θα έχουμε αλλαγή της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και θα αναλάβει κάποιος νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, ίσως ο Άκης Σκέρτσος με την υποβοήθηση και άλλων στελεχών που δεν κατεβαίνουν στις εκλογές όπως ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Ίσως νωρίτερα θα έχουμε ανακοίνωση των τελικών ψηφοδελτίων για την ΝΔ.

«Κλειδί» η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους «Έλληνες» του Κασιδιάρη

Σημείο καταλυτικό για την διαδικασία θα είναι η ανακήρυξη των υποψήφιων κομμάτων από το Α Τμήμα του Αρείου Πάγου.  
Αν κρίνει ότι το κόμμα Κασιδιάρη «Ελληνες για την Πατρίδα» είναι σύννομο ως προς τη δηλωθείσα ηγεσία του τότε θα κατέλθει κανονικά στις εκλογές. Αν όχι θα αποκλειστεί. Πολιτικά έχει πολύ μεγάλη σημασία η κάθοδός του διότι αυξάνει τις πιθανότητες να έχουμε επτακομματική Βουλή αφού όλες οι δημοσκοπήσεις το βλέπουν με ποσοστά άνω του 3%.

Η στρατηγική Μητσοτάκη - Αντίπαλος η αποχή

Η στρατηγική Μητσοτάκη θα κινηθεί γύρω από τη σύγκριση των τετραετιών με τον ΣΥΡΙΖΑ, τα στοιχεία της Eurostat για την ανάπτυξη, τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των επενδύσεων και τη μείωση του χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ.
Επίσης, θα αναπτύξει μία ατζέντα «πολέμου» με το βαθύ κράτος υποσχόμενος αλλαγές που φτάνουν μέχρι και την συνταγματική αναθεώρηση.
Ο μεγάλος αντίπαλος Μητσοτάκη δεν είναι τα πολιτικά κόμματα αλλά η αποχή και οι αναποφάσιστοι όπου οι μετρήσεις έχουν δείξει ότι σε μεγάλο βαθμό το 2019 τον στήριξαν και τώρα παραμένουν στη γκρίζα ζώνη.
Η αντισυστημική ψήφος είναι μεγάλη και θα διοχετευτεί στα μικρά κόμματα, στον Βαρουφάκη που έχει αυξήσει τα ποσοστά του στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Το ΠΑΣΟΚ είναι σίγουρο θα συμπιεστεί καθώς οι όροι για τη συγκυβέρνηση που έχει θέσει δεν ικανοποιούν ούτε τον Μητσοτάκη ούτε τον Τσίπρα. Θα κινηθεί για το σχηματισμό κυβέρνησης στις πρώτες εκλογές αλλά σε αυτές είναι δύσκολο να βγει κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς το πρώτο κόμμα.
Ο Κ. Μητσοτάκης θα γυρίσει την πρώτη διερευνητική εντολή που λάβει στις 22 Μαΐου από την πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ εφόσον δεν είναι πρώτο κόμμα.
Το ΠΑΣΟΚ θα την κρατήσει και θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις, αλλά χωρίς επιτυχία. Πιστεύουμε ότι γύρω στις 29-30 Μαίου θα οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση και με τη σειρά της θα προκηρύξει εκλογές την επόμενη μέρα, κλείνοντας εκ νέου την Βουλή μέχρι τις εκλογές της 2ας Ιουλίου.

Σωτήρης Πίκουλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης