Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκωτία: Ο 37χρονος μουσουλμάνος Humza Yousaf αντικαθιστά τη Nicola Sturgeon στην ηγεσία του SNP

Σκωτία: Ο 37χρονος μουσουλμάνος Humza Yousaf αντικαθιστά τη Nicola Sturgeon στην ηγεσία του SNP
Η νίκη του Yousaf επιβεβαιώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας μετά από μια εκστρατεία έξι εβδομάδων
Σκωτσέζοι εθνικιστές επέλεξαν τον Humza Yousaf για τον επόμενο ηγέτη της χώρας τη Δευτέρα, μετά από μια σκληρή διαμάχη που έφερε στην επιφάνεια εις βάθος διαιρέσεις στο κόμμα του, σχετικά με την πολιτική και μια εκστρατεία ανεξαρτησίας που έχει περιέλθει σε τέλμα.
Ο 37χρονος μουσουλμάνος θα διαδεχθεί τη Nicola Sturgeon στον ηγετικό θώκο του κυβερνώντος Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) και, με την επιφύλαξη ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο της Σκωτίας, θα αναλάβει επικεφαλής της ημιαυτόνομης κυβέρνησης.
Η νίκη του Yousaf επιβεβαιώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας μετά από μια εκστρατεία έξι εβδομάδων όπου οι τρεις υποψήφιοι πέρασαν μεγάλο μέρος του διαγωνισμού επικρίνοντας ο ένας τα πεπραγμένα του άλλου σε μια σειρά προσωπικών επιθέσεων.
Η ενότητα του SNP, που ήταν ένα από τα δυνατά του σημεία, κατέρρευσε λόγω επιχειρημάτων σχετικά με τον τρόπο επίτευξης ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία και τον καλύτερο τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να εισαχθούν μεταρρυθμίσεις όπως τα δικαιώματα των τρανς.
Ο Yousaf αναλαμβάνει ένα κόμμα με πρωταρχικό στόχο να τερματίσει την τριών αιώνων ένωση της Σκωτίας με την Αγγλία.
Ωστόσο, ενώ περίπου τέσσερις στους 10 Σκωτσέζους εξακολουθούν να υποστηρίζουν την ανεξαρτησία, σύμφωνα με δημοσκόπηση αυτόν τον μήνα, η αποχώρηση της Sturgeon - μιας αν μη τι άλλο χαρισματικής και επιβλητικής ηγετικής μορφής - μπορεί να επιβραδύνει ένα μέρος της δυναμικής πίσω από τη διάλυση του Ηνωμένου Βασιλείου.
Δεν υπάρχει συμφωνημένη στρατηγική για το πώς να εξαναγκαστεί η Βρετανία να αποδεχτεί ένα νέο δημοψήφισμα και αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε η Sturgeon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης