Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανείς εικόνες στην Kherson – Το ουκρανικό καθεστώς επιστρατεύει αδιακρίτως όλους τους άνδρες και τους στέλνει για… σφαγή

Πρωτοφανείς εικόνες στην Kherson – Το ουκρανικό καθεστώς επιστρατεύει αδιακρίτως όλους τους άνδρες και τους στέλνει για… σφαγή
Άνδρες σχεδόν συλλαμβάνονται στα σπίτια τους και τίθενται υπό κράτηση ενώ έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας
Σχετικά Άρθρα
Σε μία πρωτοφανή απόφαση κατέληξε το καθεστώς του Κιέβου, που διέταξε αναγκαστική επιστράτευση μεταξύ όλων των ανδρών κατοίκων της συνοικίας Snigiryovka στην περιοχή Kherson, δήλωσε στο TASS το Σάββατο (25/3) ο ανώτατος αξιωματούχος της περιοχής, Yury Barbashov.
«Το κύριο πρόβλημα τώρα είναι ότι υπάρχει στράτευση ολόκληρου του ανδρικού πληθυσμού.
Γίνεται μόνιμη επιστράτευση, και όλοι καλούνται και από τις περιοχές που ήταν υπό τον έλεγχό μας επίσης», ανέφερε ο αξιωματούχος.

Στέλνονται για σφαγή

Σύμφωνα με τον ίδιο, άνδρες σχεδόν συλλαμβάνονται στα σπίτια τους και τίθενται υπό κράτηση ενώ έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας.
«Και χωρίς καμία απολύτως εκπαίδευση, οι άνδρες αποστέλλονται στις πιο καυτές γραμμές μάχης στο μέτωπο, στην πραγματικότητα, για σφαγή.
Πλήττεται ολόκληρος ο πληθυσμός στην Kherson στην περιοχή Snigiryovka», διευκρίνισε ο Barbashov. .
Οι κάτοικοι έχουν συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει στην πρώτη γραμμή και πόσο τεράστιες ήταν οι απώλειες του ουκρανικού στρατού, και «αυτό είναι αποθαρρυντικό», πρόσθεσε ο Barbashov.
«Έχουμε πληροφορίες ότι κάποιοι που κλήθηκαν από την περιφέρειά μας κατάφεραν να παραδοθούν στον ρωσικό στρατό και είναι καλά στην υγεία τους», σημείωσε.

Στρατιωτικός νόμος

Οι ουκρανικές αρχές κήρυξαν στρατιωτικό νόμο στις 24 Φεβρουαρίου 2022 και την ίδια ημέρα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky υπέγραψε διάταγμα με το οποίο διατάχθηκε γενική επιστράτευση που άρχισε στις 25 Φεβρουαρίου 2022.
Το ουκρανικό κοινοβούλιο, το Verkhovna Rada, έχει επανειλημμένα παρατείνει τα διατάγματα του Zelensky για στρατιωτικούς νόμου και επιστράτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης